Cariera

Sarbatorile acestea le-am petrecut in familie.
Doar sambata seara m-am intors acasa din Bucuresti, iar surpriza a fost ca a venit in Maramures si unchiul meu, cel la care mai dorm cand merg la facultate.

Pe drum imi povestea despre viata lui. El are 75 de ani si a avut o cariera in domeniul in care si-a dorit. A lucrat in Ministerul Apararii Nationale fiind expert in fizica nucleara.

Drumul din Bucuresti spre Baia Mare dureaza suficient de mult... mai ales ca obisnuiesc sa fac opriri in orase dragi precum Rm. Valcea, Sibiu, Cluj Napoca, si nici de data aceasta n-am facut exceptie.

Mi-a povestit cum a participat la constructia centralei nucleare de la Cernavoda si ca a fost printre proiectantii centralelor care urmau sa fie construite pe raul Bistrita, la Piatra Neamt, pe Olt la Talmaciu si pe Dunare la Turnu Magurele.

A batut toata tara-n lung si-n lat iar pentru timpurile in care si-a dezvoltat cariera profesionala, era o persoana foarte importanta.
A spus ca avantajul lui a fost ca era necasatorit si ca era disponibil sa raspunda oricarei solicitari din partea comandantilor.
Imi povestea cu entuziasm de balurile la care a participat in toate orasele in care a locuit si viata plina pe care a avut-o(plina de succes si aparent fara lipsuri).

S-a insurat la 35 de ani si inca e insurat cu aceeasi doamna, matusha mea.

Brusc am tresarit si l-am intrebat :

Daca ar fi sa dai timpul inapoi la varsta de 21 de ani (varsta mea) ce ai alege ?
1. Sa mergi pe drumul acesta, care l-ai ales deja... sa ai cariera aceasta?
2. Sa te ocupi de intemeierea unei familii la o varsta mai "normala"(din pct-ul meu de vedere) riscand chiar viata profesionala?

Raspunsul lui a fost cel pe care mi-l doream... fara ezitare mi-a spus ca s-ar casatori cel tarziu la varsta de 25 de ani indiferent de situatie.

Din punctul meu de vedere, mi se pare aiurea si mult prea simplu sa te uiti la viitor din perspectiva ta, ca unic beneficiar al eforturilor pe care le depui...
Adik sunt convins ca efortul pe care-l pot investi va produce un efect care va fi mai mult, mult prea mult decat imi este necesar mie personal... si in acest mod iti pierzi motivatia, depui mai putin efort, rezultatele scad, etc etc...

Pentru cei care citesc aberatiile de le scriu, am 2 intrebari :
1.ce preferati, familie sau cariera ?(premisa e ca nu se pot realiza impreuna)
2.ce va motiveaza? (banii nu e un raspuns (din punctul meu de vedere))

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

❤️𝑺𝒖𝒑𝒆𝒓𝒔𝒕𝒊𝒕̦𝒊𝒊 𝒅𝒊𝒏 𝑴𝒂𝒓𝒂𝒎𝒖𝒓𝒆𝒔̦: 𝑪𝒆 𝒔𝒆𝒎𝒏𝒊𝒇𝒊𝒄𝒂𝒕̦𝒊𝒆 𝒂𝒖 𝒗𝒊𝒔𝒆𝒍𝒆?❤️

Azi mi-am luat o palma !

funny weekend de Romania