mi-a inverzit viatza


Totul a inceput cu un afis de prin Universitatea de nord, Baia Mare. Nu prea frecventez eo locurile astea sumbre si monotone, dar intamplarea face sa ma plimb visator pe holurile facultatii.
Mi-a sarit in ochi un anunt mare "Invitatie la voluntariat"... Am scos telefonul de urgenta si am sunat in colo si-n coace... :)) WAW bulaan ! uite, ce si cum va fi... trebuie sa mergem...
Toata lumea era foarte pornita pe munca voluntara... si repede s-a format gashca.
Erau planificate 4 zile pentru a planta 12 500 de puietzi de Molid, Larice si Stejar.
Actiunea a inceput vineri dimineata la ora 8. Desi in prealabil am avut stabilit grupul de meshteri Manole, ora 8 m-a prins singur singurel in Centrul Vechi din Baia Mare, ashteptand sa vedem ce si cum va iesi.

Lucrurile au evoluat perfect... treptat ne-am adunat mai multe persoane, pe care le vazusem inainte cu o zi, la intalnirea pregatitoare.
Am pornit cu totzii, in mashini de teren cu care organizatorii (membrii clubului 4x4 Baia Mare) s-au gandit sa ne ofere aventuri de neuitat.
Eo am nimerit intr-un Nissan Patrol condus de un baiat din Cluj Napoca. M-a impresionat comportamentul lui, stilul lui de viatza si rapiditatea cu care am intrat in "hora"...

Am ajuns sus, in doua poienite pregatite pentru impadurire. A fost complicat in special datorita stancilor pe care le-am intalnit... efortul depus a fost enorm, dar speranta ca exista viata si-n piatra seaca ne-a facut sa continuam...
Am terminat repede, si la ora 15:30 am fost chemat la o plimbare cum nu mai facusem niciodata...

Am mers pe un drum forestier usor accesibil pentru orice masina... dar asta pentru foarte putin timp.
Apoi a urmat aventura... Pe munti, prin padure, 3 masini imense rupeau tot pamantul de sub roti.
A fost supper... am ramas suspendati, am mers prin noroaie, prin rauri, in baltoace cat masina. Toata aventura a durat aproximativ 4 ore, iar spre seara m-am intors in oras, murdar din cap pana-n picioare, pantalonii rupti si un ranjet de porc satisfacut pe fatza.
Am mers direct intr-un bar din centrul orasului unde ma asteptau niste prieteni. Desigur ca eram foarte stanjenit si rusinat la inceput, dar mi-am bagat picioru si cu putin curaj am intrat pe tot locul ca si cum as fi anormal cu acte-n regula :))

Spre seara au venit intariri de la Cluj Napoca si de la Oradea.

A 2-a zi de aventura a fost la fel de interesanta...
Sambata dimineata ne aflam iar in centrul vechi al orasului Baia Mare, dar un numar mult mai mare de persoane. Au venit si colege de la facultatea din Baia Mare si cu totzii asteptam autocarul pentru a urca pana la complexul Lostrita.
De acolo, surpriza, o bascula veche veche ne astepta pentru a ne urca cu totii sa urcam pe munte... :))

Surpriza a fost ca la prima curba, rotile masinii au cedat, si una vira in stanga si cealalta inainte :))
Toata lumea a coborat amuzata si cei care au mai avut loc, s-au urcat in "toyotele" organizatorilor pentru a reface traseul descoperit ieri.

Eu am urcat pe jos pentru ca pe 4 rotzi experimentasem ziua trecuta... si chiar daca mi-a placut foarte mult, doream ca si prietenii mei sa incerce.

Am ajuns in varful muntelui, in poiana in care urma sa plantam copacii abia la orele 11. Dar fiind un numar atat de mare de persoane, treaba programata pentru 4 zile, am rezolvat-o in doar 2 zile...

Am tot dat la sapa in grup, am jucat carti, am spus bancuri, am admirat peisaje, mii de ghiocei, viorele si alte flori superbe... Totul a fost prea frumos...
cateva poze se pot observa si pe hi5-ul meu la albumuul "impadurire" .

Cred ca mi-am pierdut din entuziasmul cu care imi doream sa relatez intamplarea din acest weekend, dar un lucru e cert : nu regret nicio clipa c-am participat la acest voluntariat, si nu va fi ultimul la care am participat.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Azi mi-am luat o palma !

❤️𝑺𝒖𝒑𝒆𝒓𝒔𝒕𝒊𝒕̦𝒊𝒊 𝒅𝒊𝒏 𝑴𝒂𝒓𝒂𝒎𝒖𝒓𝒆𝒔̦: 𝑪𝒆 𝒔𝒆𝒎𝒏𝒊𝒇𝒊𝒄𝒂𝒕̦𝒊𝒆 𝒂𝒖 𝒗𝒊𝒔𝒆𝒍𝒆?❤️

funny weekend de Romania