Cartzi politziste la Baia Mare :>


Biblioteca Judeteana “Petre Dulfu” gazduieste vineri, 12 iunie, de la ora 12.00, un eveniment editorial special, care ii va adus in Baia Mare pe autorii cartilor “Indicii anatomice” si “Blestemului manuscrisului” - Oana Stoica Mujea, respectiv Bogdan Hrib, co-autor al thrillerului istoric “Blestemul manuscrisului”. Ambele volume sunt publicate de editura Tritonic si urmeaza sa fie lansate in Baia Mare, in prezenta directorului bibliotecii, Teodor Ardelean, decanul Facultatii de Litere - Petre Dunca, si presedintele Cenaclului Asociatiei Scriitorilor Maramures - Ion Burnar. Acestia vor vorbi despre doua romane captivante, scrise in ritm alert si care sigur vor fi pe placul amatorilor unui asemenea gen de literatura.

“Indicii anatomice”, al autoarei Oana Stoica Mujea, este un roman politist care are la baza o crima sinistra si neobisnuita ce are loc in Satu Mare. Criminalul cioparteste victima la propriu si lasa fragmentele din corp prin diverse apartamente din oras. Nimic nu este insa intamplator. Ochii sunt lasati in casa unui orb, dintii in casa unui om fara dantura, urechile in casa unei femei cu deficiente de auz, craniul in locuinta unui condamnat la moarte din cauza unuei tumori pe creier.

Adevarata actiune a romanului incepe atunci cand crimalul “semneaza” cadourile cu numele unuia dintre personajele romanului “Blestemul manuscrisului” - Stelian Munteanu, scris de Bogdan Hrib.

De aici si pana ca autorul romanului sa devina personaj de roman nu este decat un pas. Victima a inscenarilor, Bogdan Hrib risca sa fie acuzat de o crima este nevoit sa colaboreze cu o detectiva care sufera de agorafobie si care are propriile-i enigme si traume de deslusit, cei doi sfarsesc indragostindu-se unul de celalalt din cauza multului timp pe care il petrec impreuna.

Dupa multe rasturnari de situatie, crima este deslusita, in aventura fiind implicate multe femei razbunatoare si pasionale.

Potrivit criticului George Arion, autoarea are sansa de a deveni o ”Doamna a romanului politist romanesc”.

Cealalata carte politista lansata in Baia Mare, ”Blestemul manuscrisului”, este un thriller istoric semnat de Bogdan Hrib si Razvan Dolea. Este un roman de fictiune care amesteca doua fire epice in elucidarea misterului unui manuscris necunoscut: o ancheta politista povestita alert la persoana intaia si o epopee istorica plina de personaje celebre ale lumii in limba inflorita a arhaismelor evului mediu, depanata la persoana a treia.

2007, octombrie, Pireu, Grecia. Stelian Munteanu, fost jurnalist si politist, editor si detectiv de ocazie este anuntat de un bun amic, inspector francez de politie ca la Targul de carte de la Frankfurt a fost gasit cadavrul unui electrician roman. Ucis fara nici un motiv aparent!

1216, august, Tara Barsei, Transilvania. Marele Maestru al Cavelerilor Teutoni, Herman von Salza, intelege ca batalia pentru tinuturile carpatice e pierduta. Doar unul de-al locului, un roman, poate duce lupta mai departe in apararea crestinatatii. Fratele Walter Schwartz a avut o mama romanca, pentru ei este Vlad Negru. El poate fi Intemeietorul, daca Papa va redacta o Charta e Europei unite, o bula de plumb negru... Doar asa lupta poate fi dusa mai departe...

Intemeierea Tarii Romanesti, luptele pentru independenta, marile mistere ale istoriei, cavaleri si domnitori, catolici si ortodoxi, iubiri interzise, aliante secrete, crime si executii... Opt secole de istorie in umbra misteriosului Manuscris al Papei. Un manuscris negru, un manuscris blestemat sa nu poata fi citit niciodata...

Simultan alternand episoadele din trecut, in zilele noastre, Stelian impreuna cu politia romana, franceza si germana incearca sa dea de urma ultimei copii a manuscrisului. Pierdut in 1945 langa Budapesta in ultimul contraatac al Diviziei 2 Panzer Das Reich, readus la Bucuresti si ascuns la o sectie a Comitetului Central, furat din nou din BCU in zilele Revolutiei, ajunge in fine, dupa ambuscade si urmariri la Palatul Cotroceni cu ocazia unei receptii in cinstea ministrilor apararii din tarile NATO. Dar si aici se pregateste un atentat... Ultimul!

Bogdan Hrib este jurnalist si editor la Tritonic. A publicat romanul politist Filiera Greceasca, iar Razvan Dolea este profesor de istorie si jurnalist la Radio Romania Cultural, realizator al emisiunii ”Texte si pretexte”.

sugestia : chinezu.eu
sursa : eMaramures.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Azi mi-am luat o palma !

❤️𝑺𝒖𝒑𝒆𝒓𝒔𝒕𝒊𝒕̦𝒊𝒊 𝒅𝒊𝒏 𝑴𝒂𝒓𝒂𝒎𝒖𝒓𝒆𝒔̦: 𝑪𝒆 𝒔𝒆𝒎𝒏𝒊𝒇𝒊𝒄𝒂𝒕̦𝒊𝒆 𝒂𝒖 𝒗𝒊𝒔𝒆𝒍𝒆?❤️

funny weekend de Romania