Istorie printre morminte


Cine zicea ca America n-are istorie ? Am facut turul Bostonului cu tipu asta de langa mine si jur ca ne-a tzinut o lectie de istorie mai mult decat fascinanta. Unora nu li s-a parut foarte interesant la un moment-dat, mai ales ca ne-a dus intr-un cimitir si a inceput sa ne zica despre fiecare persoana care e ingropata acolo. :))

3 chestii interesante despre cimitir : crucile de pe acolo sunt acum ordonate si aranjate pentru ca groparul s-a plans la primarie ca se impiedica de ele daca sunt amplasate aiurea. Au fost rearanjate fara ca mortzii de dedesupt sa fie si ei pushi in ordine :))

Marimea fiecarei pietre reprezinta starea materiala a decedatului. Daca un om bogat a murit si nu si-a lasat prin testament averea nevestei sau copiilor, aceasta ajunge la stat.

Ultima inmormantare in acel cimitir a fost prin anul 1800. Istoria orasului Boston si a statului Massachusetts incepe prin anul 1600.

Placerea localnicilor nu era nici teatrul, nici muzica, nici dansurile, nimic ceea ce se intzelege prin divertisment in zilele noastre. Placerea lor era tortura.

Intr-un parc care acum arata impecabil si este chiar deosebit de frumos, cu sute de ani in urma, duminica de duminica oamenii se adunau sa se distreze. Erau omoratzi oamenii in diverse feluri si lasatzi sa putrezeasca sau ingropatzi exact unde au murit fara a li se pune o piatra la cap.

Intemeietorii Bostonului lucrau 5 zile pe saptamana. A 6-a mergeau la biserica. (procent de 100%. daca lipseai erai executat). A 7-a zi era distractia din parc.

Se spune ca orasul e bantuit asha ca exista nenumarate tururi ale orasului in tot felul de barci cu rotzi foarte "scarry" si interesante.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

❤️𝑺𝒖𝒑𝒆𝒓𝒔𝒕𝒊𝒕̦𝒊𝒊 𝒅𝒊𝒏 𝑴𝒂𝒓𝒂𝒎𝒖𝒓𝒆𝒔̦: 𝑪𝒆 𝒔𝒆𝒎𝒏𝒊𝒇𝒊𝒄𝒂𝒕̦𝒊𝒆 𝒂𝒖 𝒗𝒊𝒔𝒆𝒍𝒆?❤️

Azi mi-am luat o palma !

funny weekend de Romania