minciunele de la HarvardDaca tot am mers pana in Massachusetts si prin Boston, am trecut si prin Cambridge si pe la Harvard University.

Nu a inceput inca facultatea la americani deci campusul era cam gol. Venisera doar studentzii care erau sportivi pentru ca ei incep de obicei antrenamentele mai repede.

Stiu ca multi si-ar dori sa ajunga student aici... dar in medie procentul de admitere este de sub 10% din nr. total de candidati.

Tipa din poza este studenta in anul 3 la Statistica si este unul din ghizii care face turul universitatii. Are doar 19 ani. :D

A fost genial sa aflam atat de multe lucruri despre Cambridge si Harvard asha ca ce-mi amintesc scriu si eo p-aici... ca sa nu uit... nu ca sa citeasca cineva :))

So... Harvard e situat in orasul Cambridge din statul Massachusetts, USA.
Intotdeauna au existat controverse intre Harvard si Cambridge.

Harvard este a 3-a fundatie publica in ceea ce priveste veniturile. Doar biserica catolica de la Roma si fundatia Bill Gates au mai multi bani.

Asha ca pe scurt : "Numai Dumnezeu si Bill Gates au mai multi bani ca noi"

Inafara de Science Center, toate cladirile Harvard sunt construite intr-un anumit stil, cu totul deosebit.

Cand City of Cambridge a dorit sa construiasca o unitate de pompieri langa cea mai frumaosa cladire din campus (Auditorium), Harvard i-a impus stilul. Cambridge-ul a acceptat si chiar in vecinatatea auditorium este unitatea de pompieri.

In urma cu ceva timp, cladirea Auditorium-ului a luat foc. Defapt, turnul cladirii a luat foc. Se spune ca pompierii au reactionat si au mers sa stinga focul dupa mai bine de 30 de minute.

Harvard nervos a cerut o explicatie pentru asta, mai ales avand in vedere ca pompierii erau chiar peste drum. Explicatia Cambridge nu a fost cea dorita : "Draga Harvard, avand in vedere ca am cheltuit sume imense pentru a construi cladirea pompierilor in stilul impus de tine, nu ne-au mai ramas bani suficienti pentru a cumpara scari suficient de inalte. A trebuit sa asteptam ca turnul sa arda pana la inaltimea la care putem actiona."

O alta poveste frumoasa a fost in legatura cu profesorul de Filosofie care a si infiintat vreo 2 muzee in jurul universitatii.

La un examen a pus o singura intrebare : "Ce e viata?"
O studenta... vazand intrebarea si shtiind ca nu se poate raspunde nici macar in 10 pagini, a scris : "azi e o si insorita iar prietenii mei fac un gratar pe malul raului iar eu voi merge cu ei"

Bineinteles ca a trecut examenul pentru ca profesorul a considerat ca prin gestul ei de-a parasi un amarat de examen pentru a petrece o zi cu prietenii este chiar semnificatia vietzii.

Un coleg, a incercat sa faca ceva asemanator. A primit aceeasi intrebare si a dat urmatorul raspuns :"Doar Dumnezeu shtie."

A mers vesel sa vada nota dar aceasta nu era cea pe care o astepta. Mentiunea de pe lucrare a elucidat misterul "Atunci, Dumnezeu a trecut testul. Tu nu."

Biblioteca universitatii
Este a 2-a ca marime din Statele Unite, dupa biblioteca congresului american.
Pare impresionanta si cand o vezi pe dinafara(nu se poate intra fara ID Harvard) dar am aflat apoi ca mai are 6 nivele in subsol. 6 nivele care se intind pe suprafatza pe unui parc imens.

Povestea librariei este ca Harry Elkins a mers in Europa sa aduca ceva carti. Cum poti merge din europa spre america acum 300 de ani ? Cu Titanicul.
Tipu era foarte bogat asa ca se afla intr-una din barcile de salvare dar si-a amintit ca si-a uitat cartile pe vapor si-a sarit din barca si-a murit.

Mama lui a donat universitatii foarte multzi bani, bani pe care Harvard nu i-ar fi refuzat niciodata asha ca a acceptat urmatoarele 3 conditii :
1.Niciodata, nici macar o caramida din libraria pe care o va construi cu banii aceea sa nu fie atinsa, inlocuita sau modificata.
2.In librarie sa existe o camera speciala in care sa fie doar 2 persoane : o bibliotecara si fantoma fiului ei.
3.Nimeni din Harvard sa nu poata absolvi fara un test de 100 metri inot. (prin 1970asociatiile de handicapati au protestat iar aceasta lege a fost declarata neconstitutionala asha ca acum nu se mai aplica.)

In cazul in care una din cele 3 conditii ar fi incalcata, cladirea ar intra in proprietatea dushmanului Harvard, City of Cambridge.

Statuia mincionasa
Statuia din poza este o statuie mincionasa dar cu toate astea e coada ca sa itzi faci o poza. Pe ea scrie "John Harvard - Founder - 1638"

3 minciuni : John Harvard n-a fost fondator. El a venit la aceasta universitate in anul 1634. Tipul prezent nici macar nu e John Harvard pentru ca nimeni nu shtie cum arata John Harvard. Pozele lui, tablourile, cartile si tot ce detinea acesta au ars intr-un incendiu la scurt timp dupa venirea sa.

:D The end ca fug la lucru :))

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

❤️𝑺𝒖𝒑𝒆𝒓𝒔𝒕𝒊𝒕̦𝒊𝒊 𝒅𝒊𝒏 𝑴𝒂𝒓𝒂𝒎𝒖𝒓𝒆𝒔̦: 𝑪𝒆 𝒔𝒆𝒎𝒏𝒊𝒇𝒊𝒄𝒂𝒕̦𝒊𝒆 𝒂𝒖 𝒗𝒊𝒔𝒆𝒍𝒆?❤️

Azi mi-am luat o palma !

funny weekend de Romania