old ford niagara


In excursia de 2 zile de la Niagara Falls am terminat cam repede tot ce ne-au propus ashtia sa vizitam asha ca am apelat la planul de rezerva.

Tot butonand pe net am gasit un loc care m-a atras. Este vorba despre o fortareata pe malul lacului Ontario, acum la granita intre Canada si Statele Unite.

A fost cucerita si recucerita de 4 armate diferite, de la indieni pana la britanici, americani si francezi. Nu asta e ordinea... dar nu conteaza.

Castelul era animat de bashtinasi care isi duceau veacu in cel mai apropiat mod cu putintza de cel al locuitorilor din anii 1700.

In curte era plin de soldatzi britanici si francezi. Stau intinsi pe iarba si se uita la cerul senin. Se ridica veseli si isi vad de treaba. Mai stau la o poveste si intampina vizitatorii cu o gluma sau simuland o lupta.

Pentru noi domnu din poza chiar a tras cu o muscheta de pe vremea lui papura voda. Stateam foarte aproape de el, pregatit sa fac o poza cand vor ieshi nishte scantei pe tzeava sau cel putzin asta ashteptam eu sa se intample in momentul tragerii.
Surpriza a fost ca a facut un bum cat casa de era sa cad pe sapte. Parca a tras cu bazuca nu cu pushca.

Nu am avut timpul necesar dar ne-am fi dorit sa stam sa vedem cum se trage cu tunul cu ghiulea tot de pe vremuri demult apuse.

P.S. : la americani mancarea face parte din turism si am inceput sa ne acomodam si noi cu asta asha ca n-am putut parasi zona Buffalo fara sa mancam nishte Buffalo Wings acasa la mama lor. Eo, Ahmet si Raddish am bagat la ghiozdan 50 de aripioare...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Azi mi-am luat o palma !

❤️𝑺𝒖𝒑𝒆𝒓𝒔𝒕𝒊𝒕̦𝒊𝒊 𝒅𝒊𝒏 𝑴𝒂𝒓𝒂𝒎𝒖𝒓𝒆𝒔̦: 𝑪𝒆 𝒔𝒆𝒎𝒏𝒊𝒇𝒊𝒄𝒂𝒕̦𝒊𝒆 𝒂𝒖 𝒗𝒊𝒔𝒆𝒍𝒆?❤️

funny weekend de Romania