funny weekend de Romania

Am revenit pe plaiurile maramuresene dupa un weekend la Bucureshti:)) Defapt a fost un weeknd la Bucuresti si o noapte la cluj Napoca.

Distractia a inceput vineri dimineata cand am plecat de acasa. Drumul ingrozitor si nervii intinsi la maxim. Nu imi dau seama cum mergeam saptamana de saptamana in anii trecuti si nu mi se parea nici greu nici obositor. Probabil dragostea :)) (de capitala :P )

So... odata inceputa distractia, nu mai era cale de intoarcere. Trebuia sa ajung vineri dupa-masa in Piata Romana.

112 !
Goneam pe "autostrazile" din Romania, mai exact prin jud. Sibiu. Viteza legala 100 km/h. Viteza acceptata 109 km/h. Viteza mea 140-150 km/h.
In mijlocului drumului ce sa vezi : o roata mare cat casa, o roata de camion. Frane, nebunii, fuuny shit, o ocolesc.
Revin la viteza mea si continuu drumul. Dupa 1 minut de mers o turma de oi de pe camp gata gata sa treaca drumul european. Ciobanul fugea dupa ele... iar frane nebunii distractii.

Intre oi, minunatzie ; un logan galben. N-avea loc de parcat pe marginea drumului, asha ca-l parcheaza pe camp, paralel cu drumul.
Cainii de la stana isi faceau treburile pe roata de la logan.

Ca sa ma amuz... imi imaginez ca masina respectiva este o masina Radar a politiei Romane.
Surpriza ! M-am apropiat inca putin si detectorul radar chiar imi semnaliza acest lucru ! Ma uit in mashina, surpriza ! Domnii politzai stateau la panda.

Mi-a urcat tensiunea la cap si am crezut ca-i blestem :))

Sun la 112. Centralista : buna ziua, cu ce va putem ajuta bla bla.
Ii spun unde ma aflu, ii zic ce-am vazut si ca vreau sa vorbesc si eo cu politia.

Imi face legatura cu un domn Politzist pe care-l iau tare : Avetzi un radar pe camp la intrare in satul Sacel din Sibiu ?
Ala nu zice nimic. Ma enervez... mai intreb odata.. deloc politicos. Avetzi un radar pe camp la intrare in satul sacel din jud. Sibiu ?

Asta.. : dar care e problema ? :))
Atunci mi-am dat drumul la gura, la mortzi si ranitzi la rude si rudenii si i-am spus-o pe cea dreapta.

Pe toate rablele lor de mashini scrie "Siguranta si respect". Cine sa mai creada balivernele astea? Ce respect cand stau cu radaru sa prinda sa faca un ban la buzunar si stau pe toate dealurile unde e linie continua doar pentru shpaga?

Unde siguranta ? cand oile trec drumu si rotzile mashinilor stau in mijlocul drumului ?

Care-i probabilitatea ca geniala decizie de-a evita vre-un accident stand cu radaru ca lumea sa nu depasheasca 110 km/h cand in drum sunt rotzi si oi ?

Daca loveam o oaie la 140 la ora vedea parisu mai repede decat daca o loveam la 109 km/h ?
Daca o masina lovea un cauciuc(evident elastic) cu 110 km/h, un accident in lanta era evitat iar daca-l loveam cu 140 km/h cauzele erau mult mai grave?

Politzaiu tot incerca sa ma potoleasca : Ca statzi domnu, ca poate n-o vazut.. ca n-au de unde sa sahtie... ei sunt acolo cu un scop .. etc..
si tot repeta "ca poate n-au vazut"... si iar ma enervez :

Cum draq sa nu vada oile ca mashina era intre oi si cainii de la stana se pishau pe mashina voastra?

Tot mi-o promis ca da telefoane si rezolva situatia... in fine... nu eram eo curios daca o rezolva sau nu... am vrut sa-mi exercit spiritu civic si sa-i bag si sa-i scot pe totzi porcii aia de pe shosele care stau la panda si la luat banii de pe oameni.

Ca sa nu mai spun ca la revenirea spre casa am stat vreo ora nemishcat la intrare in Sebes. Nici macar un politzai. Oricum.. o adevarata nesimtzire pe shosele. :))

Si legat de bucuresti, acum in timp ce scriam articolul pe blog am primit urmatoarea oferta de nerefuzat... care am s-o aleg avand in vedere c-am ales sa nu mai merg cu mashina pana in capitala ci cu Trenul ori cu Avionul.

"Îţi place să fii mîngîiată? Să fii atinsă? Să fii pipăită? Să fii încinsă? Îţi place să simţi respiraţia celuilalt lîngă urechea ta? Sau poate pe gît ori pe faţă? Îţi place să încerci poziţii noi? Să începi rece şi să sfîrşeşti fierbinte şi transpirată?
RATB... cu noi fanteziile tale devin realitate. Încearcă-ne! 30 de zile alături de noi... la un preţ ce sfidează concurenţa!"


Si inca o chestie... E de necrezut ca pornind din Baia Mare am ajuns in Viena in 6 ore si am traversat si centrul Budapestei iar pana in Bucuresti am facut vreo 9 ore.

Asha ca tzinetzi minte 3 cuvinte ! Se apropie ! :)) Nati Meir Preshedinte =))))))
mai rau nu poate fi asha ca... imi e tot una =)))

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

❤️𝑺𝒖𝒑𝒆𝒓𝒔𝒕𝒊𝒕̦𝒊𝒊 𝒅𝒊𝒏 𝑴𝒂𝒓𝒂𝒎𝒖𝒓𝒆𝒔̦: 𝑪𝒆 𝒔𝒆𝒎𝒏𝒊𝒇𝒊𝒄𝒂𝒕̦𝒊𝒆 𝒂𝒖 𝒗𝒊𝒔𝒆𝒍𝒆?❤️

Azi mi-am luat o palma !