Intors ! (pe dos)


:)) Ca sa nu fie prea greu cu acomodarea... ziceam ca plec la Dusseldorf...

N-am mers chiar la distractie... rolul meu a fost asha... multiplu... oricum un progres fatza de cel de gunoier din Statele Unite.

Am mers ca reprezentant Andana Pan la targul international in domeniul panificatiei din Dusseldorf. IBA 2009. Acest targ are loc doar odata la 3 ani si pentru mine cel putzin a fost fascinant.

Celelalte roluri au fost de shofer si de translator. Legat de shofer am fost incantat. Aveam lipsa de kilometri dar am recuperat. 1600 dus... 1600 intors... :)) + 1000 vineri la Budapesta... iar maine bag una dus-intors de Bucureshti.

Deci mi-am facut plinu de shofat... ca pierdusem indemana... :)) Prea tare nu puteam merge... ca era urlatorul langa mine, in dreapta... :)) dar am gasit alta distractie cu adrenalina. Erau autostrazile in lucru iar drumul se ingusta foarte mult pentru banda mea si erau puse despartitoare din beton. Eram ca intr-un tub de 2 metri latzime cu o mashina de 1,8 metri latime. Nu aveam voie sa fac vreo mishcare greshita ca era ultima.

Distractia a continuat in parcare. La intrarea in Germania pasagerii doreau o tzigara. Le-am facut pe plac si am oprit in parcare. O dubitza a politziei era parcata vis-a-vis si facea o perchezitie unei mashini.

Noi ne-am vazut linishtitzi de treaba dar dupa vreo 5 minute... in care eo tot ziceam "hai sa mergem, hai sa mergem" si lumea mai avea chef de stat si poveshti... politia parcheaza langa noi... actele la control.. si incepe perchezitia.. pe sub presuri, in genti, in ushi. Ia lumea la intrebari : de bani, de tzigari, de vrute si nevrute :))

Toate bune si frumoase... cand sa plece.. da cu lanterna pe bordul mashinii si imi vede detectorul radar. O bagat neamtzu o fatza d-aia de cioara costipata, l-a luat repete si-o inceput "grosse problem! ya ya ! bla bla bla ca n-am mai priceput tot"... da eo repede razand "ioi.. baga-l repede in portbagaj ca nu-l mai folosesc"=)) si l-am luat asha parinteshte de mana.. l-am dus la portbagaj.. si singur mi-o bagat detectorul in geanta:))

Noah bun... pleaca si ashtia... la revedere. Ashtia shocatzi ca era sa luam si amenda faceau ochi mari la mine. Eo spre ei : noa mai stam la o tzigara? :)) Urmatorul lucru care l-am auzit au fost ushile de la mashina inchizandu-se.

Mai condus un pic... si pana la urma imi pun si GPS-ul sa ajung la destinatie. Desigur ca am uitat ca scula mea e setata pe Romania si pe Europa de est.. asha ca nu am harta completa din Germania sau alte tzari din vestul Europei.

Asha am inceput un nou joc foarte distractiv. Incat nu-mi gasea strada sau numarul strazii pe care o doream, introduceam coordonatele geografice pentru destinatia dorita. Aparatul GPS imi indica locul in care sa ajung si locul in care ma pozitionez(fara strazi, fara alte informatii - ca pe camp)... Era o nebunie...

Am ajuns si la destinatie in centrul expozitional Dusseldorf. Imens e putin spus. E cat un oras mai micut. Cu autobuze, tramvai, etc. Fiind 3 dimineata, era pustiu si ma plimbam in voie pe acolo in cautarea unei parcari.

Intr-o curba trece mashina politiei pe langa mine... eo dau mai departe sa caut parcare... politia se intoarce si se ia dupa mine. Eo ajung in parcare si stau 2 secunde. Parcheaza si copoii langa mine, se da unu jos... si ma ia cu vrajala : ce limba vorbitzi ? germana? engleza? franceza?

Hou... gata.. calmate puico.. engleza e suficient... incepe ala cu intrebarile.. incep eo cu raspunsurile... i se termina engleza :)) Ii arat hartiile, invitatiile, actele pana la urma isi aminteshte engleza... si ma pune sa suflu in fiola. :)) E a 2-a oara in viata mea cand suflu in fiola la politie dar ashtia o au mai mishto ca asta romaneasca. Alcoolemie 0,000000, niciun stres. Merge la mashina isi ia lanterna si vine cu engleza : look to my finger :))
Daca ma chema Paula poate ma prapadeam de ras p-acolo si nu ma mai uram eo nicaieri... dar am zambit in sinea mea si m-am uitat la degetul lui. Mi-o bagat lanterna-n ochi sa vada daca n-am tras ceva pe nas asu shtiu eo ce.

Toate bune si frumoase. Pleaca si ashtia si dupa vreo 2-3 ore de pierdut vremea, dis de dimineata am inceput plimbarea prin targ. Vizite si nebunii. Poze si degustari de prajituri si paini.

Comentarii

  1. Sunt convinsa ca daca te chema Paula te-ai fi prapadit de ras :))
    foarte amuzant articolu' asta >:D< bravo!!
    "look to my finger" =))))))

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

hai sa comentam cu tupeu :)) - toti au dreptul sa-si expuna parerile si opiniile ! Feel Free!
join my facebook :D

Postări populare de pe acest blog

❤️𝑺𝒖𝒑𝒆𝒓𝒔𝒕𝒊𝒕̦𝒊𝒊 𝒅𝒊𝒏 𝑴𝒂𝒓𝒂𝒎𝒖𝒓𝒆𝒔̦: 𝑪𝒆 𝒔𝒆𝒎𝒏𝒊𝒇𝒊𝒄𝒂𝒕̦𝒊𝒆 𝒂𝒖 𝒗𝒊𝒔𝒆𝒍𝒆?❤️

Azi mi-am luat o palma !

funny weekend de Romania