Craciun in Maramures


Am participat ieri la deschiderea programului Craciun in Maramures - unul dintre marile proiecte ale ministerului turismului din Romania.

Totul s-a desfasurat la muzeul satului din Baia Mare si a fost splendid. Exact ca intr-un vis. Tot muzeul, toate casele acuperite cu zapada. Ulitele satului acoperite cu zapada.

Cand am ajuns eu sa montez taraba cu produse de panificatie traditionale, era cam gol dar incepea sa apara lumea.

Totul era deosebit in sensul in care : intr-o curte se taia porcu cu toate obiceiurile aferente, intr-o curte se cantau colinzi, in alta curte se juca Irodu, in alta curte erau puse in practica alte scenete religioase referitoare la nasterea Domnului.

La rascrucea de drumuri erau prezente, din diferite domenii, firme cu produse traditionale: carne, carnati, coci, colaci, miere de albine, etc.

Noi am mers cu sloganul nostru Brutarie prin traditie, panificatie prin inovatie.

Ideea care s-a propus si se doreste continuata, este ca de la an la an programul Craciun in Maramures sa fie deschis cu un Targ cu vanzare.(evident, a produselor expuse)

Asa a fost si anul acesta iar de la noi Painea traditionala(inregistrada in reg. produselor traditionale) Andana, Painea Biblica, Painea tzaraneasca, coci, colaci, covrigi, etc. au avut mare trecere.

Ca sa fiu in trend cu evenimentul, am purtat o guba de lana si m-am simtzit foarte bine cu toate ca era frig si cu oaia pe mine.

Pe viitor mi-am propus sa-mi fac rost de un costum popular cap coada, de lana, pentru iarna. Sunt foarte frumoase si chiar si elegante.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

❤️𝑺𝒖𝒑𝒆𝒓𝒔𝒕𝒊𝒕̦𝒊𝒊 𝒅𝒊𝒏 𝑴𝒂𝒓𝒂𝒎𝒖𝒓𝒆𝒔̦: 𝑪𝒆 𝒔𝒆𝒎𝒏𝒊𝒇𝒊𝒄𝒂𝒕̦𝒊𝒆 𝒂𝒖 𝒗𝒊𝒔𝒆𝒍𝒆?❤️

Azi mi-am luat o palma !

funny weekend de Romania