Taize Poznan 2009-2010

Ultima postare pe anul acesta o fac din Poznan, Polonia.
Sunt asha te bucurs sa ma aflu aici impreuna cu persoane alaturi de care ma simt foarte bine. Cu totii invatam lucruri noi si vedem lucruri deosebite.

Incep prin a ma amuza de ultimul comentariu care l-am primit pe blog "nu shtiu nici acum de ce este cerul albastru, dar inteleg de ce e pamantul maro" =)))))) E genial. Asta cu referire la faptul ca "am facut pe mine" la saltul din avion.

So..
Maine e 7-a zi departe de casa dar shtiu ca mai sunt vreo 3 pana ma intorc deci nu sunt foarte dornic sa fac asta...

M-am plimbat prin Praga si a fost un moment nostalgic... Am vizitat unul dintre cele mai superbe orase pe care le-am vazut in Germania, Dresen si ca sa nu-l uitam prea usor, Vlad, un prieten care e cu noi aici si-a uitat ghiozdanul intr-o crajma unde ne-am oprit la un pahar de vin fiert in miez de noapte.

Inca ghiozdanul n-a ajuns la el pentru ca si-a amintit ca l-a uitat abia a 2-a zi, cand deja eram in Berlin.
Am facut turul Berlinului, si am fost in primul rand impresionati de sistemul lor bine pus la punct cu privire la mersul trenurilor, autobuzelor, tramvaielor, etc...
N-am fost prea impresionati de "faimoasele monumente" pe care le-am vazut prin Berlin... dar e bine ca le-am bifat... sa nu mor prost(de park ar fi posibil acest lucru).

In Berlin pt prima data grupul s-a scindat... pentru ca unii au cedat in fatza frigului si s-au ascuns prin gari :))

In Poznan e foarte frumos... m-am intalnit deja cu prieteni polonezi de anul trecut din Bruxelles si am facut turul orasului.
Cazarea e la familii, iar a mea este foarte de gashca... Danutza nu shtie decat foarte putina engleza si are impresia ca daca urla in poloneza sau daca zice de 2 ori s-ar putea ca a 2-a oara s-o inteleg.

Totul e perfect... si acu ne pregatim pentru noaptea de revelion. Echipa Romaniei are un program special pe la 1 noaptea dar vom sarbatori si la ora 11 alaturi de lituanience.
(ca o paranteza, cu mine si cu Dorin, mai stau in casa 2 lituanience foarte meseriashe, Toma si Airda si un portughez care se maimutzareshte, Daniel)
Gazda noastra radea de numele Airda, iar noi ii zice Ardi-te-ash ! :)) Sunte deshtepte, dar p-asta n-au prins-o :)))

Fiind cazat la familia organizatoare, seara de seara, popa si alti tudenti la teologie vin la noi acasa si pregatim cu totii impreuna ziua de maine(in ceea ce priveste cantarile si rugaciunile din biserica).

Cand am timp povestesc si mai multe despre Taize.

An nou fericit ! :*

Comentarii

  1. Hehe se pare că nu-s singira care revine cu greu pe blog după sărbători :))

    Un 2010 super şi plin de experienţe bune îţi doresc!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

hai sa comentam cu tupeu :)) - toti au dreptul sa-si expuna parerile si opiniile ! Feel Free!
join my facebook :D

Postări populare de pe acest blog

❤️𝑺𝒖𝒑𝒆𝒓𝒔𝒕𝒊𝒕̦𝒊𝒊 𝒅𝒊𝒏 𝑴𝒂𝒓𝒂𝒎𝒖𝒓𝒆𝒔̦: 𝑪𝒆 𝒔𝒆𝒎𝒏𝒊𝒇𝒊𝒄𝒂𝒕̦𝒊𝒆 𝒂𝒖 𝒗𝒊𝒔𝒆𝒍𝒆?❤️

Azi mi-am luat o palma !

funny weekend de Romania