Proiectul atac

Atac de inima cand te uiti prin el... ca altfel n-am cum sa descriu un proiect pe care l-am prezentat azi.

Shtim c-avem de facut un proiect la Managementul proiectelor inca de anul trecut... Pentru ca si o buna prietena venise cu ideea sa vedem daca ar fi de viitor o afacere pe domeniul padurilor si alte vrajeli, am ales sa facem un proiect pt a obtine fonduri europene pe acest domeniu.

Primii pasi au fost foarte energici. Ne-am intalnit, am mers la sursa, am discutat cu ocoalele silvice, am intrebat in colo si-n coace... si-am ajuns la concluzia ca ideea nu-i buna si ca in practica vom face un rahat... :)) so... a picat treaba teoretic... dar practic deja ne inregistrasem la profa asta cu un proiect pt atragere fonduri pe mediu pentru impaduriri.

Pentru ca bagasem in nasolitate o gramada de colegi alegand un proiect aiurea, a trebuit sa-l duc la capat cu mai mult sau mai putin ajutor... oricum... n-aveam ce comenta.. ca eo-l alesesem.

Profa mi-a zis din start ca nu ma poate ajuta cu nimic.. ca n-are habar despre domeniu... so...

Am ales asha : Titlu proiect : Impaduriri Zonale pentru un Viitor Optim in Romania - I.Z.V.O.R. de sanatate.

pt rahatu de titlu m-am gandit eo asha vreo 3 zile.. ca citisem ca trebuie sa formeze un acronim si alea alea... so... asta am scris. I.Z.V.O.R.

La obiective am gasit eo o lege pe net... si ca sa-i prezint ceva cat de cat la profa pe parcurs am scris:
"Educarea oamenilor muncii, si in primul rind a tineretului, in sprijinul grijii, dragostei si respectului fata de padure, popularizarea importantei sociale si economice a padurii, formarea in rindul populatiei a unei opinii favorabile dezvoltarii, conservarii si protejarii acesteia."

:)) Bou vagon fiind, n-am citit tot.. am citit asha... din 3 in 3 cate 2 silabe... si... cu foaia in fatza la profa, imi dau seama ca defapt copiasem din ceva lege comunista :)))

De-atunci n-am mai facut nimic la proiect... si... am zis ca Duminica dupa ce ma intorc din Bucuresti, si luni, am tot timpul din lume sa fac un amarat de proiect pt a-l prezenta Marti dimineata la ora 8.

Sambata dupa-masa am fost la fetele din state la camin, in Agronomie si mi-am luat cele vreo 20 000 de poze pe care le-au facut in excursia din California... si Duminica si luni am stat toata ziua sa ma uit printre ele... si sa aleg cateva... + c-am avut de mers la nishte intalniri sa mearga si treaba cu fabrica.

In tot acest timp eo tot dadeam asigurari colegilor ca da, totul e ok, proiectul nostru va fi gata la timp. Ca sa muncim si in echipa... ne-am dat intalnire la birou toti membrii proiectului dar au participat doar 4 din 7... si am facut un plan al prezentarii care era cam asha :

Tu zici prezentarea, tu zici obiective, tu zici alte obiective... ea zice justificarea...
tu...
tu...
tu zici 2 copaci
si eo restu

=))
Aveam 10 randuri scrise.. dintr-un proiect de 20 de pagini si trebuia finalizat a 2-a zi + prezentare power point + partea de Buget a proiectului

Stau eo toata noaptea si butonez... iau un model de proiect... mai modific pe ici colo.. nu se potrivea nimic dar imi era lene sa schimb.. tai si dreg eo p-acolo... pun din cand in cand cuvantu copaci si impadurire ca sa nu fie batator la ochi... si gata proiectu

=))
Ma duc la somn.. iar martzi dimineata ma scol la 5 40 sa vin iar la birou sa lucru la Powerpoint...
pac pac poze chestii animatii si prostii... in 2-3 ore fac proiectu...

Auzisem noi ca daca prezentam ultimii, e mai blanda profa... so... am zis .. daca se incepe pe la 8... mergem pe la 8 30, 9.. si la 9 30 prezentam noi ultimii.

Ce sa vezi ? :)) Ne intalnim toti 7 si stam, si stam si stam....
Trecuse mai mult de 1,5 ore si profa mai avea o gramada de echipe de ascultat.
Punea foarte multe intrebari, era foarte agitata, nervoasa, nemultumita.

Ca sa fie schema completa, alta echipa a venit dupa noi.. .crezand ca ei vor fi ultimii... Ne luam in gura care sa fim ultimii...

Mai stam vreo 30 de minute.. si ne saturam de ashteptat... noi intram in sala sa prezentam...

Intram in sala... la ora 10 30 mai erau inca 2 echipe fara noi si toti cu cate 30-35 de slide-uri Powerpoint...
Eo facusem doar 8.. ca deh... lipsa de timp.

Stam noi ce stam, si vine echipa razboinica in sala... iar profa zice... pai... sunteti prea multi... nu va iau pe toti azi.

Pff... dupa ce-am murit in chinuri si imi suna telefonu ca draq si n-am putut raspunde tu-mi zici ca am stat degeaba ?:)) pfff

Observa ca o colega avea puloverul mov.
Toata noaptea visasem ca ma duc la magazin sa intreb daca au "pulover mov de atac". Ce atac? Atac energetic, desigur, cu flacara violet.
Shtiu ca toata noaptea in visele mele am disperat toate vanzatoarele de la magazine cautand pulover mov de atac energetic. :)) Politica mi-a luat mintile.

Vad colega si incep. Doamna profesoara... noi va atacam cu flacara violet. Am adus si vracul.. acu va atacam energetic.

Ce sa zic... cred c-am reushit..ca...
din momentu ala.. devenise mai calma..

Ne-a permis si noua sa sustinem proiectul chiar daca prezentarea powerpoint nu ne mergea. Chiar daca proiectul era ingrozitor, am batut atat de mult din gura si i-am facut capul asha mare incat am primit nota 10.

Suprinzator, daca la toate celelalte proiecte profa statea in picioare si comenta si punea intrebari, acu statea pe scaun si eo stateam in picioare si comentam si puneam intrebari.

Cand vroia sa cashte gura schimbam subiectul. Cea mai tare faza a fost cand vroia sa zica ceva iar eu direct : si Domnul Sandu ne va prezenta 2 copaci ! :))
Si incepe Sandu cu Stejaru si Bradu Argintiu... care totushi... cand zici argintiu langa violet itzi sclipesc ochii...

vine profa cu propunerea geniala : in mai este un seminar international despre nush ce proiecte...cred c-ar trebui sa participati !

DECI ! Flacara violet are efect ! :))) =)) Maine chiar ma duc sa-mi iau pulover mov de atac...

Si mi-l iau asha mulat pe corp.. sa mi se vada tzatzucile.. si patratzelu si tot... Pulover frumos frumos cum am vazut eo in dreapta camerelor de filmat. Ce facea ce nu facea... nu shtiu... ideea e c-am luat 10 si o invitatie la un seminar datorita unui atac energetic bine pozitionat si plasat in mentalul colectiv =))

The end.

Comentarii

 1. =)) Pulover mov de atac eh? :))))))))))))))))) deci rad si acum la faza asta!

  Felicitari pentru castgarea bataliei energetice!

  RăspundețiȘtergere
 2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 3. =))
  esti nebuuuunn
  :))
  unde mai pui ca eu merg a facultate cu trusa: incaltari mov, mapa mov, esarfa mov, bluza mov (mulata cum ziceai tu) si geanta mov....eh, acum nu merg numai si numai in mov, asa...pe rand, ca altfel i-as prea "ataca pe colegi si profesori"...unde mai pui ca am 39 de baieti in grupa si suntem 4 fete :))

  PS: inca mai rad :))

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

hai sa comentam cu tupeu :)) - toti au dreptul sa-si expuna parerile si opiniile ! Feel Free!
join my facebook :D

Postări populare de pe acest blog

❤️𝑺𝒖𝒑𝒆𝒓𝒔𝒕𝒊𝒕̦𝒊𝒊 𝒅𝒊𝒏 𝑴𝒂𝒓𝒂𝒎𝒖𝒓𝒆𝒔̦: 𝑪𝒆 𝒔𝒆𝒎𝒏𝒊𝒇𝒊𝒄𝒂𝒕̦𝒊𝒆 𝒂𝒖 𝒗𝒊𝒔𝒆𝒍𝒆?❤️

Azi mi-am luat o palma !

funny weekend de Romania