"Dan Puric = Fals Ortodox" ?

Am gasit urmatorul fisier audio/video pus pe youtube :Daca n-aveti chef sa-l urmariti, macar ascultati muzica si citit transcrierea (cu tot cu greseli din "filmuletul" respectiv)

"Socant nu? Cati dintre voi stia ca acest Dan Puric este un impostor?
Recunosc si pe mine la inceupt m-a fascina ,mi se parea un om cu credinta! FALS!!!!! iata dovada apartenentei lui Dan Puric la o organizatie de tip suveica, condusa de secretarul general al Asociatiei Romane pentru Clubul de la Roma, Calin Georgescu...

...din care fac parte actori, masoni, kaghebisti, securisti si "oameni de bine", de tipul lui Mircea Malita, Sergiu Celac, DanielDaianu sau Mugur Isarescu.

Cu o denumire securistica - Institutul de Proiecte pentru Inovatie si Dezvoltare (IPID) - structura in care Puric a jucat un rol de mim al "strategiei de dezvoltare durabila" a Romaniei a mosit o noua suveica, care se vrea reteaua de baza a unei viitoare formatiuni de elita,al carei candidat este insusi actorul Dan Puric.

Cu un nume la fel de sforaitor - Alianta Profesionistilor pentru Progres (APP), care suna cam ca un fel de combinatie intre APR, URR si GDS,

Lansata cu un mic tam-tam la 14 iunie anul acesta, "Alianta" are de la bun inceput o componenta dubioasa pentru orice crestin ortodox.

Respectiv, alaturi de Dan Puric si Calin Georgescu se afla , printre "initiatori" Cristian Pirvulescu, poate cel mai cunoscut membru al societatii civile anticrestine, activist anti-icoane, anti-religie pro-minoritati, majoritate si pro-homosexualitate, inclusiv casatorii intre homosexuali

Desigur, infiltratii in sanul ortodoxiei sau naivii la extrem de pe gardurile ei, cazuti in adoratie pentru guruletul Puric vor spune ca bietul maestru, mai nou si marele arhitect de la Aiud, or sa zica ca Danut nici nu a auzit de clubul de la Roma al bunului sau prieten Calin Georgescu

Cine este Cristian Pirvulescu?

omul orchestra al societatii civile antrenate de GDS si stipendiate de Soros editorialist simultan in trei patru ziare - Romania libera, Cotidianul, Bursa, etc prezent in toate sourile tv posibile, pe orice tema, de la ciorapi de dama la piata muncii, ocupat cu conducerea Asociatiei Pro Democratia membru si creator al tuturor coalitiilor anti-pro ceva, acum si preocupat cu "profesionalizarea" Romaniei

Pe Pirvulescu il veti intalni in orice comitie a GDS, de la Alianta anti-icoane la asa zisa "Coalitie a Universitatilor curate" care urmareste legalizarea casatoriilor intre homosexuali

Pretins luptator pe calul alb al anti-coruptiei din Universitati, alaturi de Alina Tatiana Mungiu, in realitate Pirvulescu patroneaza o afacere de multe milioane de euro bazata pe pervertirea sufletelor tinerilor.

Coalitiile anti-credinta

Colega lui Pirvulescu, Mihaela Miroiu, ca sustinatoare a campaniei anti-icoane avea sa afirma intr-un articolas din revista GDS, in calitate de "crestn ortodoxa practicanta" personal as adera mai degraba la varianta ecumenic-umanista, multiculturalista pentru spatiul public: oricare ar fi credinta unei persoane, ea ar putea sa isi regaseasca simbolurile religioase sau nereligioase, in deplin respect si acceptare reciproca.

Pe scurt, daca as fi parintele unui copil catolic, protestant sau musulman sau liber-cugetator, as simti ca simbolurile unei singure religii in scolile publice il fac pe copilul meu sa se simta exclus sau deviant.

iata ce spune prietenul domnului Puric intr-un articol din Romania Libera

"Cum in codurile de bare cifrele sunt grupate de trei ori cate sase, conspiratia satanica a fost dezvaluita. Iar profesorii de religie s-au transformat, de multe ori, in agenti ai acestei teorii consiprationale, strangand de la elevii lor prea putin pregatiti sa le reziste tabele de semnaturi impotriva pasapoartelor biometrice. O diversiune?" Probabil mai mult decat atat, chiar daca isteriile antisectare din anii '70-'80, propagate de fosta Securitate pentru a controla o societate atomizata si coplesita de criza, seamana destul de bine cu ceea ce s-a intamplat in ultima luna.

Deci, Securitatea e mana in mana cu Biserica si "cativa ignoranti bigoti" - Parintii duhovnici Justin, Arsenie, calugarii de la Sfantul Munte si vreo 800 000 de semnatari impotriva cipurilor iar "elitele" si "intelectualii" se apara strans uniti in jurul GDS, din toate Punctele cardinale. Ati inteles, nu?!

Teoriile micilor plagiatori Badin, Bichir si Tarziu - neoasii romani "misionari" - sunt,de fapt, ale lui Pirvulescu!

Domnule Puric, nu striga-ti Dumneavoastra prin mass media de ce-i izolam pe duhovnici ca Arsenie si Iustin? De ce nu-i spune-ti asta prietenului dumneavoastra?

Asta nu e tot. Pirvulescu se remarca drept pastorul homosexualilor din "societatea civila"

Iata cum comenta "poliologul" reactia romanilor in urma unui mars al bolvanilor inversionisti prin centrul Capitalei:

"Ortodoxia romaneasca este o ortodoxie de suprafata. Pe cat de populara, pe atat de ineficienta in a-si mobiliza simpatizantii s-a dovedit Biserica Ortodoxa"

Cine se aseamana se aduna nu? ? Cum poate domnul puric sa fie bun ortodox,cu un asa prieten langa el?

iata alt citat din Dan "Capusa"

Din intamplare nascut crestin ortodox, intotdeauna m-am inteles admirabil cu budisti, cu brahmani, cu mozaici, cu tot ce vrei.
Un crestin autentic respecta religia celorlalti si, culmea, fuzioneaza cu ceilalti pe niste canale formidabile

Cu alte cuvinte ortodoxul, nici mai mult nici mai putin, respecta religiile care il neaga pe Hristos!"


Parerea mea despre Religie

In mare, cred in esenta religiei. Detaliile ma lasa rece.
Mai bine-a spus-o Ruxandra Tudor (am auzit astea aseara in masina la Radio Romania Cultural sau ceva asa...) :
Leu cu leu, totul pentru Dumnezeu
Nu cred în proiectele bisericeşti inoportune, în clădirile megalomanice, în slujbele pe care le poţi cumpăra pe DVD, în lăcaşele de cult menite nu credinţei, ci mai degrabă recordului. Nu cred în enoriaşii care se înjură la cozi şi-şi lasă copiii călcaţi în picioare pentru un strop de apă sfinţită, în ipocriţii care-şi amintesc de Dumnezeu şi de casa Lui doar cînd necazurile îi copleşesc, în preoţii ostili, care transformă slujbele religioase în militărie, în slujitorii bisericii care mîntuiesc contra-cost, numai după ce plăţile, taxele, contribuţiile şi - mai rar - chitanţele vor fi fost bine şi în avans puse la punct. Mă încăpăţînez însă să mai cred în Biserică, dar nu în puterea ei de a rezolva problemele societăţii... Mă încăpăţînez să cred că Biserica poate ajuta la îmbunătăţirea unor situaţii grave....

Cotidianul Business Standard, citat de HotNews.ro, estimează că Biserica Ortodoxă Română deţine piese din tezaurul României aflat la Moscova, peste 40.000 de hectare de teren arabil, cca 40.000 de hectare de pădure, pachete de acţiuni la peste 15 companii din sectoarele hotelier şi energetic, la fabrici de cherestea, în construcţii, agricultură, firme de transport, edituri, tipografii etc. Potrivit jurnaliştilor de la Business Standard, patrimoniul bisericesc mai are de recuperat 200 de mii de hectare de pădure, precum şi o serie de piese aflate în muzee, averea BOR ridicîndu-se în acest fel la cîteva miliarde de euro.

La visteriile Bisericii contribuie şi enoriaşii, prin taxele pe care trebuie să le plătească pentru aproape orice serviciu. Criteriile după care se stabilesc aceste plăţi rămîn în continuare o necunoscută, iar din acest motiv taxele diferă de la o biserică la alta. Oficial, banii variază în funcţie de numărul de locuitori dintr-o parohie, dar şi de necesităţile bisericii. Neoficial însă... locaşul de cult este proprietatea preotului care îl păstoreşte, aşadar trebuie să te supui regulilor impuse şi ştiute numai de el.

Dar să despicăm firul în patru... În unele biserici, taxa de înmormîntare se ridică la 650 de lei - în această sumă intră plata pentru slujba propiru-zisă (250 de lei), serviciile preotului (200 de lei), ale dascălului (100 de lei) şi ale celor care cîntă în cor (100 de lei). Dacă biserica este în construcţie, iar muncitorii se afă în exerciţiul funcţiunii, mai trebuie să scoţi o mică atenţie şi pentru efortul lor, care însă, de foarte puţine ori se duce direct la cei ce prestează propriu-zis munca. În alte locuri, unde la slujba de înmormîntare participă, pe lîngă preotul care oficiază slujba, atît dascălul, cît şi 4 sau 5 corişti, cheltuiala se ridică la aproape 300 de lei, sumă în care intră preţul slujbei, costul unui policandru şi parastasul de trei şi de nouă zile. Cele mai mici preţuri variază între 50-150 de lei (în această sumă intrînd toate serviciile şi obiectele de cult pe care le presupune o înmormîntare), iar cele mai mari pot ajunge pînă la 1000 de lei. Sincer însă, în asemenea situaţii, cine mai stă să numere? Sau să mai ceară chitanţă? Sau să se certe cu părintele că suma trecută pe chitanţă este un sfert din cea reală? Cine îşi mai pune problema, în asemenea momente, unde se duc de fapt banii? Pe mîntuirea sufletului răposatului? Măcar de-ar fi aşa!

Să trecem însă la un alt serviciu bisericesc - nunta! Dacă din varii motive - acolo s-au căsătorit şi părinţii tăi şi ai o legătură sentimentală cu acel locaş, vrei pur şi simplu să scapi de ochii mari ai vecinilor "ciorchiniţi" pe balcoane, acolo oficiază slujbe duhovnicul tău de o viaţă sau pur şi simplu pentru că dă bine să-ţi chemi invitaţii într-o zonă cochetă şi nu într-un fund de cartier - vrei să te căsătoreşti la o biserică din centrul Bucureştiului, trebuie să plăteşti în jur de 1100 de lei: slujba (700 de lei), coriştii (200 de lei), iar la sfîrşit ţi se oferă din partea bisericii două icoane sfinţite care costă, fiecare, cîte 100 de lei. Fiind în buricul tîrgului şi pentru că aşa scrie prin revistele româneşti cu "miresici", vrei să ornezi biserica cu funde din mătase şi petale de trandafir. Pentru acest mic serviciu trebuie să plăteşti o anumită sumă şi locaşului care urmează a fi împodobit. Sau dacă vrei să-ţi filmezi propria nuntă. Sau dacă vrei să te căsătoreşti într-o altă biserică decît cea din localitatea de domiciliu. Conform ziarului Adevărul din 23 septembrie 2007, cuplurile din Dolj care vor să se căsătorească la Craiova trebuie să plătească 200 de lei - taxa pentru dezlegarea de cununie - la biserica din localitatea de domiciliu. Explicaţiile oficiale spun că în acest fel se evită aglomerarea bisericilor importante din oraş şi... "furtul" enoriaşilor din parohiile mici şi, implicit, sărăcirea acestor locaşe. Sînt însă şi biserici - surprinzător, chiar şi în centrul Capitalei, nu numai în cartierele mărginaşe sau la ţară - în care se percep taxe modice, iar slujbele sînt atît de frumoase şi serviciile atît de fireşti...

O altă sursă de venit a bisericii este... lumina sfîntă. Legea privind libertatea religioasă şi regimul general al cultelor (489/2006) prevede că dreptul de a produce şi valorifica obiectele şi bunurile necesare activităţii de cult revine exclusiv cultelor religioase. Cu alte cuvinte, acestea deţin monopolul asupra lumînărilor şi nici o altă persoană sau societate nu are dreptul să producă şi să comercializeze lumînări, iar ţie, enoriaşului evlavios, îţi este "Interzisă intrarea cu lumînări din afară" - după cum te ameninţă afişele lipite, discret, în unele biserici. Biserica, aşadar, nu este tocmai săracă şi nici nu are prea mari bătăi de cap cu justificarea veniturilor pe care le obţine. Cultele din România nu se supun nici unui organ de control, garda financiară nu are nici o atribuţie în domeniu, iar Codul Fiscal prevede că veniturile obţinute de unităţile de cult recunoscute în România sînt neimpozabile - se spune într-un articol postat pe site-ul http://mdmd.word press.com. De unde provin banii Bisericii toată lumea ştie. Cum ajung aceşti bani în visteria ei, este o cu totul altă discuţie. Lucrul de care mă îndoiesc cel mai mult este "moralitatea" cheltuirii sumelor uriaşe pe care le deţine Biserica. O mică, dar importantă parte provine şi de la oameni, iar prin prisma acestui fapt îmi place să cred - încă - în Biserică. În banii adunaţi de Biserică. În faptul că ei vor fi folosiţi în slujba comunităţii, prin acţiuni concrete, nu prin utopii, prin clădiri reci, ale căror dimensiuni îţi taie respiraţia şi... atît.


Parerea mea despre materialul video
Nu doar ca nu reprezinta un argument faptul ca Dan Puric este prieten cu unul sau cu altul... dar o argumentare atat de proasta ma face sa cred ca e o facatura !

Am vazut doar userul care a facut uploadul filmuletului si cik e "Legiunea Arhanghelului M...." si are o intreaga propaganda impotriva unor alti useri care si ei au o propaganda impotriva altor useri youtube si un lucru e foarte suspect : toti au acelasi stil, aceeai tehnica de-a scrie, atat argumentele cat si codul html de personalizare a paginii youtube.

So... din toate astea, despre userul care-a facut materialul cred un singur lucru : ca e o jigodie ordinara.

Parerea mea despre masoni
Totusi, Dan Puric s-ar putea sa aibe o problema fundamentala daca apartenenta lui intr-o loja masonica este reala. Pana in prezent aflasem ca Malita si Isarescu sunt cei mai sus Romani in lojele masonice internationale, nenea cu video-ul ne prezinta altceva.

De ce spun ca s-ar putea ca Dan Puric sa aibe o problema fundamentala ? Din punctul meu de vere... ?

Pentru ca masonii sunt atei. Daca o persoana care nu crede in Dumnezeu... de ce ar promova religia ?

Un scop evident ar fi manipularea celor care cred.

Dupa cum arata statisticile, oamenii au inceput sa-si piarda din credinta in Dumnezeu sau alti zei. Ceea ce face ca marile mase de oameni sa nu mai fie atat de compacte si de ushor de coordonat. Ele trebuie readuse pe fagasul normal.

Nu doar Ortodoxii trebuie reuniti, ci si ceilalti credinciosi, indiferent de religia lor.

Cum poti face niste oameni sa se unoasca? Cum poti face niste oameni care au credinta sfaramitata sa revina la credinta?

Simplu... le spui ca au dusmani, le creezi dusmani... iar oamenii vor lupta impreuna impotriva dushmanului imaginar...

A fost adus si Soros in discutie in video
Despre domnul asta nu mai vorbesc. E un geniu al manipularilor si-a diversiunilor.
De la primul moment in care a inceput sa faca bani, pana in zilele noastre cand duce proshtii cu zaharelul. De ce? un indiciu: Rosia Montana.


Final
o strategie cheie in randul masonilor este "conflictul"

Din punct de vedere mediatic, tot ce trebuie ei sa faca este sa ofere sursa scandalului. Pana la urma multi spun ca ei sunt si pro si contra in cele mai multe situatii, pentru ca ei le-au creat !

So... somnoroase pasarele... nu-i a buna.

Profesionisti
In randurile masonilor un lucru e clar : se strang in special profesionisti.

Faptul ca Dan Puric lucreaza pentru ei... nu inseamna ca nu e genial in ceea ce face... dar ceea ce face nu inseana ca nu e de-un malefic greu de imaginat.

Dream on it!

Am mai scris si au fost apreciate: