16 zile de activism impotriva violentei asupra femeii

În fiecare an în perioada 25 noiembrie – 10 decembrie are loc la nivel mondial Campania celor 16 zile de activism împotriva violenţei asupra femeii. Campania începe în data de 25 noiembrie, care este Ziua Internaţională împotriva Violenţei asupra Femeii şi se încheie în 10 decembrie, Ziua Drepturilor Omului.

În Baia Mare, în cadrul acestei campanii, mai multe instituţii şi organizaţii vor realiza acţiuni în parteneriat cu scopul sensibilizării comunităţii locale cu privire la acest fenomen: Serviciul Public de Asistenţă Socială Baia Mare, Filiala Baia Mare a Asociaţiei Femeilor Împotriva Violenţei–Artemis, Femina XXI, Asociaţia YMCA Baia Mare, Graiul Maramureşului, Primăria Baia Mare, Universitatea de Nord Baia Mare, Consiliul Local al Tinerilor, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş, Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare etc.

Scopul campaniei:
Scopul acestei campanii este cel de informare şi sensibilizare a comunităţii locale cu privire la fenomenul violenţei asupra femeii şi a consecinţelor lui la nivel individual şi social precum şi cel de conştientizare a importanţei de a lua atitudine împotriva oricărei forme de violenţă.
Obiectivul campaniei:
Organizarea de acţiuni susţinute în comunitate cu scopul informării, sensibilizării, conştientizării opiniei publice cu privire la fenomenul violenţei.


Acţiunile Campaniei Celor 16 zile de Activism Împotriva Violenţei Asupra Femeii - 2010

1. Concurs de creaţie literară şi artistică pentru liceenii şi studenţi din unităţile de învăţământ din Baia Mare „Flori de gând… împotriva violenţei”- ediţia a V-a
• Secţiunea „Creaţie literară” (poezie şi eseu)
• Secţiunea „Imagine” (fotografie, clip video, pictură şi desen)

Scop:
- sensibilizarea tinerilor şi a cadrelor didactice cu privire la fenomenul violenţei
- implicarea tinerilor într-o acţiune- concurs care promovează non-violenţa şi încurajează luarea de atitudine împotriva violenţei, într-un mod creativ
- sensibilizarea opiniei publice prin publicarea şi expunerea creaţiilor tinerilor

Perioada de desfăşurare: 11 noiembrie – 3 decembrie 2010

Lucrările vor fi jurizate de către reprezentanţi ai instituţiilor mai sus menţionate, iar concursul va fi mediatizat în presa locală.

Premierea concursului: va avea loc în data de 9 decembrie 2010, ora 14, la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare, într-un cadru festiv, cu prezentarea/ expunerea lucrărilor câştigătoare.

2. Acţiune stradală de sensibilizare a opiniei publice- acţiune care va marca începerea Campaniei Celor 16 zile de Activism Împotriva Violenţei Asupra Femeii. Locuitorii oraşului Baia Mare sunt invitaţi să ia atitudine împotriva violenţei, scriindu-şi numele în dreptul unor mesaje care promovează respectul şi non-violenţa. Se vor distribui şi materiale promoţionale cu scop de informare şi prevenire.
Data acţiunii: 25 noiembrie 2010 (ora 14)- Ziua Internaţională Împotriva Violenţei asupra Femeii
Loc: Piaţa Revoluţiei, Baia Mare

3. Seminar cu tema „Îţi doreşti o lume fără violenţă? Fii tu schimbarea!: vor fi dezbătute teme legate de prevenirea violenţei, susţinute de reprezentanţi ai organizaţiilor partenere. Acţiunea se va desfăşura în data de 29 noiembrie 2010 la ora 14, la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare. Sunt invitaţi să participe liceeni şi studenţi din Baia Mare.
Scop: Informarea tinerilor şi sensibilizarea lor cu privire la fenomenul violenţei, la posibilităţile de intervenţie şi la nevoia de a lua atitudine.

4. Seară de veghe în memoria fetelor / femeilor care au murit de pe urma violenţei în familie.
Data: 10 decembrie 2010, ora 17
Loc: Piaţa Revoluţiei, Baia Mare
Expoziţia „Martorelor tăcute”- poveşti de viaţă ale unor femei care au murit de pe urma violenţei.
Aprinderea de candele
Scop:
-sensibilizare populaţiei din Baia Mare cu privire la gravitatea fenomenului violenţei şi a consecinţelor lui, în situaţiile când nu se intervine din timp pentru a-l stopa.
-reducerea toleranţei faţă de violenţă şi încurajarea luării de atitudine împotriva acestui fenomen.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Azi mi-am luat o palma !

❤️𝑺𝒖𝒑𝒆𝒓𝒔𝒕𝒊𝒕̦𝒊𝒊 𝒅𝒊𝒏 𝑴𝒂𝒓𝒂𝒎𝒖𝒓𝒆𝒔̦: 𝑪𝒆 𝒔𝒆𝒎𝒏𝒊𝒇𝒊𝒄𝒂𝒕̦𝒊𝒆 𝒂𝒖 𝒗𝒊𝒔𝒆𝒍𝒆?❤️

funny weekend de Romania