Respectul se castiga, nu se impune!


În fiecare an în perioada 25 noiembrie – 10 decembrie are loc la nivel mondial Campania celor 16 zile de activism împotriva violenţei asupra femeii.

Campania începe în data de 25 noiembrie, care este Ziua Internaţională împotriva Violenţei asupra Femeii şi se încheie în 10 decembrie, Ziua Drepturilor Omului. Scopul acestei campanii este cel de informare şi sensibilizare a comunităţii locale cu privire la fenomenul violenţei asupra femeii şi a consecinţelor lui la nivel individual şi social precum şi cel de conştientizare a importanţei de a lua atitudine împotriva oricărei forme de violenţă!

Am participat si eu la actiunea stradala din Piata Revolutiei din Baia Mare.
Am fost chemati pentru a ne scrie numele in dreptul unor mesaje care promoveaza respectul si non-violenta.
In perioada de pregatire a evenimentului, in care se desfasurau activitati organizatorice, un moshulache a trecut pe langa noi si curios a intrebat ce se intampla.
"Apoi ce-i asta? Cum fara violenta?"
Pai... sa nu-si mai bata barbatii femeile, sa nu mai bata parintii copiii, etc...
"Apoi io nu-s de acord! Numa sa va dau un exemplu:
Elena... Din cauza ei o fost impushcat Ceausescu. Daca nu era ea sa tat batad in gura, nu s-ajungea la d-astea. Ca femeia nu-i buna numa la rantas si sa bata din gura."
"Si coptiii din ziua de azi... asa ceva nu-i posibil. Ase se intampla daca nu-i nime sa-i traga de urechi."

Era foarte increzator in ceea ce spunea... si nu s-a lasat prea usor impresionat de voluntarii campaniei care veneau cu contraargumente si solutii la problemele identificate.

În Baia Mare, în cadrul acestei campanii, mai multe instituţii şi organizaţii vor realiza acţiuni în parteneriat cu scopul sensibilizării comunităţii locale cu privire la acest fenomen: Serviciul Public de Asistenţă Socială Baia Mare, Filiala Baia Mare a Asociaţiei Femeilor Împotriva Violenţei–Artemis, Femina XXI, Asociaţia YMCA Baia Mare, Graiul Maramureşului, Primăria Baia Mare, Universitatea de Nord Baia Mare, Consiliul Local al Tinerilor, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş, Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare etc.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

❤️𝑺𝒖𝒑𝒆𝒓𝒔𝒕𝒊𝒕̦𝒊𝒊 𝒅𝒊𝒏 𝑴𝒂𝒓𝒂𝒎𝒖𝒓𝒆𝒔̦: 𝑪𝒆 𝒔𝒆𝒎𝒏𝒊𝒇𝒊𝒄𝒂𝒕̦𝒊𝒆 𝒂𝒖 𝒗𝒊𝒔𝒆𝒍𝒆?❤️

Azi mi-am luat o palma !

funny weekend de Romania