de pe la munca - departamentul IT

Ma indeletnicesc cu d-ale IT-ului intr-un program de internship ca sa-i zic asa al Initiatives of changes in Caux - Elvetia.

Habar n-aveam ce va fi pe aici sau cu ce ma voi ocupa dar avand in vedere sarbatoarea mare sarbatoare ca am absolvit si facultatea din Bucuresti in info economica ma gandeam ca ma pricep si n-ar trebui sa fie o mare scofala.

Practic aici exista o retea de mare viteza cu vreo 15 computere publice pentru cei care stau aici la conferinte, vreo 40 computere pentru administrarea conferintelor, inregistrarea discursurilor si a traducerilor in diferite limbi. Imprimante, si alte porcarii care sunt iar publice, plus o retea wireless care acopera 300 camere.

So... pentru a accesa reteaua, toate computerele trebuie sa treaca pe aici pentru a fi scanate, iar apoi mac cu mac introdus in sistem, etc... desigur.. oamenii vin cu tot felul de computere si de programe care nu functioneaza... deci trebuie sa le rezolvam toate nebuniile.
Am avut si un computer care a stat aici 4 zile... persoana care l-a adus in ziua in care a sosit, si l-a luat ca a trebuit sa plece :)) Desigur, formatat, instalat, frumos ambalat dar... nu asta era scopul.

Cel mai complicat este ca trebuie sa lucram cu toate tipurile de computere si cu toate tipurile de configuratii si setari.
Cele setate in limba Koreana, Chineza, Chirilice, Araba sau chiar si cele in Franceza sau flamanda ne omoara...

Un exemplu de computeras dragalas, care sta la noi pana ne dam noi seama ce pe unde e :))

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Programeaza-te online pentru inmatriculari, permise, pasapoarte sau examinare auto in Maramures

In direct si-n reluare

o fi 5 jumatatea lui 10 ?