scandal in Parlamentul European

Folosesc si eu ca toti neghiobii un titlu de pare senzational, chiar daca mesajul pe care-l concep e complet diferit.

Urasc prefacatoria si asta era primul titlu pe care doream sa-l pun. Apoi m-am sucit.
Cautand pe net am dat peste un video din Parlamentul European si domnu de-l veti vedea imediat vorbea foarte inflacarat si vehement la adresa domnului Viktor Orban...

Nu eram sigur de-i vorba de premierul Ungariei sau de ceva ministru din Romania asa ca am incercat sa inteleg printre randuri ce spunea nenea in frantzuza.

Zicea vorbe grele... si nu la adresa vre-unui politician roman ci maghiar.
Ce se intampla e de neimaginat si scarba e cuvantul potrivit pentru starea ce mi-o provoaca astfel de oameni.

Dar problema e ca aceasi situatie e si la noi, sunt 100% convins ca europarlamentarii romani merg acolo si vorbesc una si vin aici si vorbesc alta, totul de interesul de moment.

Asa a facut si nenea asta din Ungaria si uitati ce-a iesit. Vreau sa fie si ai nostri taxati la fel cand merg la Bruxelles sa dea limbi si vin acasa si improasca cu rahat.Am pus transcriptul in limba Romana pentru optimizare si pentru cei care nu fac fata debitului verbal al lui nenea asta.

Daniel Cohn-Bendit catre Viktor Orban:
Ati spus chiar aici ca Europa e puternica, ca Europa poate trece la actiune, ca Europa trebuie sa treaca la actiune, ca Europa trebuie sa treaca la actiune precum o forta care trebuie sa se impuna in aceste situatii dificile din punct de vedere politic si economic.
Toata lumea a aplaudat. Apoi citesc asta: "in 1848 noi n-am tolerat dictatul de la Viena, in 1956 si in 1990 n-am tolerat dictatul de la Moscova, iar noi nu ne vom supune nici astazi dictatului de la Bruxelles."
Cine-a spus asta? Vaclav Klaus? Nu, ci Viktor Orbabn - in martie al acestui an, in fata cetatenilor sai.
Atunci, noi intrebam, d-nul Barroso intreaba, de ce Europa este perceputa atat de prost in tarile sale?
Pentru ca acolo sunt politicieni femei si barbati care vorbesc intr-un anume mod aici in Bruxelles sau Strasbourg, si intr-un cu totul alt fel in tarile lor.
Si aceast lucru afecteaza Europa si acest lucru degradeaza Europa, iar dumneavoastra sunteti unul dintre acesti politicieni care degradeaza imaginea Europei, domnule Viktor Orban.
Pentru ca lucrurile sunt simple, lucrurile sunt foarte simple, vedeti dumneavoastra... ati facut, sau mai bine spus, functionarii dumneavoastra, au facut o treaba excelenta, si asta face foarte interesanta situatia, pentru ca ne confruntam aici cu un cinism nationalist incredibil si total schizofrenic.
Asta inseamna ca in Ungaria noi anulam toata munca facuta in Strasbourg sau Bruxelles. Iar dumneavoastra veti spune ca nu este important.

Ca sa continui:
"Cerem tuturor protestantarilor care nu doresc sa distruga telurile tarii care servesc intereselor Ungariei ca o consecinta pentru care noi vom lua intotdeauna masuri de siguranta - in limitele legale - ca un astfel de protest sa protejeze strainii." Cine-a spus asta? Viktor Orban.

Cine-a spus: "Noi suntem unguri! Noi avem propriul nostru mod de-a trata lucrurile. Putem fi incomozi daca este necesar iar aceasta este abordarea pe care o consider corecta." ?
Janos Kadar, 1985.

Asta-i problema dumneavoastra domnule Viktor Orban. Pe de-oparte va luptati pentru libertate in 1989, dar acum ati ajuns sa - iar asta e bzar si extraordinar - fiti cineva care nu se crede nici pe el insusi.

Pentur ca dumneavoastra sunteti impotriva dictaturii de la Bruxelles, nu demult cand ati fost presedintele dictaturii de la Bruxelles, nu aveati increde in dumneavoastra.
Trebuie sa va pierdeti increderea de sine mult mai mult, domnule Orban!

Acum, dumneavoastra nu intelegeti de ce Europa de astazi, si voi cita ce se intampla in presa din tara dumneavoastra... doi jurnalisti din stanga liberala au vrut ca ziarele lor sa fuzioneze.
Europa si Mr. Barosso au aprobat fuziunea dar Institutul independent de Media din tara dumneavoastra a refuzat acest lucru pentru ca aceste jurnale sunt ale opozitiei.

Dumneavoastra aveti un radio, care este liber, iar numele lui este Klubradio. Dintr-o intamplare, i-ati tretras licenta de emisie si tot din intamplare este un radio catolic cel care-a primit frecventa de emisie al radioului.

Normal, imi veti spune, ca asta-i sansa istoriei. Dar noi nu ne putem da seama de ce este intotdeaua sunt doar oameni dintr-o parte si nu alta. Asta este problema!

Apoi, nu demult ati spus si va citez... va puteti scutura capul, tot ce spun este adevarat, si stiu ca nu va pasa despre asta, pentru ca veti avea un mare discurs nationalist iar apoi toti ungurii vor spune : "macar le-am aratat-o celor din Bruxelles".
In al 2-lea rand dumneavoastra ati luptat pentru libertate, dar n-am auzit asta si cand tari precum Egiptul sau Tunisia au luptat pentru liberate... ati luat-o foarte usor... dar cand vine vorba de China, iar ei sunt foarte impotriviti liberatii, n-am auzit asta, iar ai luat-o foarte usor.

Iar referitor la ce se intampla azi in Europa, referitor la problema cu granitele si ce face Danemarca, este important ca presedintele EU si presedintele comisiilor sa spuna ca trebuie incetat imediat.

Acordul Schengen, este legea Europei si niciuna dintre tari, fie ea si Ungaria sau Danemarca, n-are dreptul sa schimbe asta unilateral.
Iar daca trebuie sa schimbam legea Europei, domnule Barroso, acest lucru trebuie facut aici, cu acordul parlamentului, si mai vedem noi daca aveti majoritatea necesara pentru a schimba Schengen.

Dar domnule Orban, administratia dumneavoastra a facut o treaba buna, dar dumneavoastra!, dumneavoastra v-ati luptat impotriva dictatorului iar numele dictatorului este Viktor Orban. Va multumesc.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

❤️𝑺𝒖𝒑𝒆𝒓𝒔𝒕𝒊𝒕̦𝒊𝒊 𝒅𝒊𝒏 𝑴𝒂𝒓𝒂𝒎𝒖𝒓𝒆𝒔̦: 𝑪𝒆 𝒔𝒆𝒎𝒏𝒊𝒇𝒊𝒄𝒂𝒕̦𝒊𝒆 𝒂𝒖 𝒗𝒊𝒔𝒆𝒍𝒆?❤️

Azi mi-am luat o palma !

funny weekend de Romania