being global

Nu stiu ce inseamna pentru majoritatea oamenilor globalizare dar am avut ocazia sa stau cu oameni cu puncte de vedere total diferite.

Nu stiu daca pot spune c-am experienta in relatii internationale... n-am studiat nimic care sa ma califice pentru asta.

Pot spune ca pe cont propriu sau prin diverse proiecte am ajuns la cateva performante cu care ma mandresc de cate ori am ocazia.

1. In primul rand imi place sa ma "laud" cu cele 30 de tari prin care am cutreierat in cei 8 ani de cand mi-am inceput "viata internationala". Pare o medie destul de buna. La cursurile de geopolitica am invatat si diferenat dintre Tara si Stat si nu stau acum sa dezbat acest aspect...

2. In al 2-lea rand, vreau sa vorbesc despre ultimele 3 experiente pe care le-am avut in 2011 si care chiar in acest moment sunt inca in plina desfasurare.
Action for Life : am facut parte dintr-un grup de 8 persoane din: Romania, Letonia, Australia, Korea de sud, Vietnam, Ethiopia si Malaezia si impreuna am cutreierat timp de 2 luni Europa de Est(Moldova si Ucraina)
Caux Intern : Un grup de 28 de tineri din: Romania, Moldova, Egipt, Corea de Sud, Australia, China, Liban, Brazilia, Rusia, Ucraina, Olanda, Canada, Anglia timp de o luna am format un grup multicultural care a ajutat in treburile organizatorice la Caux Pallace din Elvetia si la Conferintele ce au avut loc acolo pe parcursul unei luni. De specificat ca o luna de zile am impartit cu drag aceeasi camera cu un Chinez, cu un roman din Republica Moldova si cu un Libanez.
EVS at Youth Olympic Games : Un proiect al Uniunii Europene pentru 30 de tineri din 16 tari diferite. Locuim cu totii intr-o casa mare din Mutters, Innsbruck, Austria.
Suntem din: Romania, Turcia, Portugalia, Spania, Italia, Danemarca, Finlanda, Estonia, Polonia, Ungaria, Bosnia si Hertegovina, Rusia, Belgia, Franta, Grecia si Egypt.
Impreuna vom ajuta la organizarea jocurilor Olimpice de tineret iar departamentul din care noi facem parte este cel de Cultura si Educatie.
Astfel, cei peste 1000 participanti la jocurile olimpice, din 67 de tari vor beneficia de diverse programe culturale si artistice pe intreaga perioada a evenimentului.
Spre deosebire de Jocurile Olimpice de Iarna unde participantii pot veni in ziua concursului si sa plece imediat dupa ce au finalizat proba pentru care s-au inscris, la Jocurile de Tineret participantii vor sta aici pe intreaga perioada. 10 zile.

Poate pare usor, dar ca sa elimin supozitiile, trebuie sa mentionez ca pentru aceste jocuri s-a costruit in cartier intreg, Olympic Village cu 13 blocuri de 5 etaje in care vor fi cazate toate loturile olimpice prezente.

Mai mult decat atat, e important de spus ca printre atributii, echipa de cultura trebuie sa faca prezentari si standuri expozitionale pentru un targ imens, in care trebuie sa surprindem perfect tari precum: Iran, Insulele Cayman, Maroc, San Marino, Kyrgyzstan, etc...

Si aici impart camera cu inca 4 persoane din Romania, Belgia, Estonia si Ungaria. Nu e chiar asa exotic, dar provocarile sunt maxime. :)

So...

Ca o imagine de ansamblu cred ca am reusit sa cuprind fapte care spun multe despre oportunitatile unui tanar roman in ceea ce priveste globalizarea.

P.S.
Sunt 100% convins ca daca n-as fi facut toate astea acum, la varsta asta, nu le-as fi facut niciodata. Dar sunt 100% convins ca nu ma voi opri aici si atat timp cat de fiecare data spun ca ultima experienta a fost cea mai tare si mai faina si mai si mai... timpul alocat n-a fost unul pierdut ci a fost o noua lectie invatata, un nou capitol, un "clopening"(combinatie intre close si open) :))

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Azi mi-am luat o palma !

❤️𝑺𝒖𝒑𝒆𝒓𝒔𝒕𝒊𝒕̦𝒊𝒊 𝒅𝒊𝒏 𝑴𝒂𝒓𝒂𝒎𝒖𝒓𝒆𝒔̦: 𝑪𝒆 𝒔𝒆𝒎𝒏𝒊𝒇𝒊𝒄𝒂𝒕̦𝒊𝒆 𝒂𝒖 𝒗𝒊𝒔𝒆𝒍𝒆?❤️

funny weekend de Romania