Dan Puric vine la Baia Mare - conferinta si lansare de carte

Dragi prieteni,

In data de 17 ianuarie vom avea placerea sa-l avem in orasul nostru pe actorul, regizorul si publicistul DAN PURIC in cadrul evenimentului ce va fi gazduit de Universitatea de Nord Baia Mare, incepand cu orele 19:00.

CONFERINTA SI LANSARE DE CARTE "FII DEMN!" - DAN PURIC


Acest eveniment este ORGANIZAT de ROTARACT CLUB TEAM BAIA MARE si ASOCIATIA ARTA EDUCATIEI,
in PARTENERIAT cu UNIVERSITATEA DE NORD BAIA MARE, ART TRADITION, CLUB ROTARY BAIA MARE 2005, TRUPA DE TEATRU MoZaIc, CLUB INTERACT BAIA MARE, PUBLICOM, GOLD PLAZA, VOXNET MEDIA GROUP.

INTRAREA se face pe baza de invitatii.
Tarife:
1. 25 lei/persoana, cartea "Fii demn!" este inclusa
2. 30 lei/2 persoane + cartea "Fii demn!" este inclusa
3. 5 lei/persoana (fara carte) - disponibile dupa epuizarea cartilor.


Informatii si rezervari la nr. de telefon: 0758 534 394

Invitatiile si cartile pot fi procurate, incepand cu data de 09.01.2012 intre orele 12.00-15.00 de la sediile Universitatii de Nord:
- Str. Victor Babes nr. 62/A, Sediul Central, Rectoratul, Facultatea de Inginerie si Facultatea de Resurse Minerale si Mediu;
- Str. Victoriei nr. 76, Facultatea de Litere si Facultatea de Stiinte;
- Str. Crisan nr. 2, sali de laborator, curs si seminar.

Continuarea evenimentului va avea loc in urmatoarele doua orase:

SATU MARE: MIERCURI, 18 IANUARIE 2012, ORA 19.00- FILARMONICA DINU LIPATTI, PIATA LIBERTATII NR. 8
INTRARE:- pe baza de invitatii. Pret: 30 RON (CARTEA E INCLUSA IN PREA)

SIGHETU MARMATIEI: JOI, 19 IANUARIE 2012, ORA 19.00- SALA GEORGE ENESCU A SCOLII DE MUZICA, STR.MIHAI EMINESCU NR.6

Descrierea evenimentului

CONFERINTA SI LANSARE DE CARTE "Fii demn!"


DAN PURIC
Dupa "Omul frumos" si "Cine suntem" actorul si regizorul Dan Puric revine la Baia Mare pentru a lansa cel mai nou volum al sau "Fii demn!", in care trateaza tema identitatii si, respectiv, a iubirii.

Dan Puric parcurge "o noua calatorie" in perimetrul demnitatii. Potrivit Radio Romania, cartea lui Dan Puric, structurata in sase capitole, scrisa la persoana intai, este confesiunea unui om care se bucura de fiecare rasarit de soare si care, cu sensibilitate, dar si cu luciditate, redescopera, pentru sine si pentru oameni, reperele necesare oricarui roman: mama, pamantul si martirii neamului.

Cartea are pe coperta fotografia mamei autorului, careia ii si dedica aceasta carte.

Cu o scriitura simpla, dublata de umor si ironie, autorul cartii "Fii demn!" reconstruieste prin prisma unui demers personal o lume ce se cauta pe sine, dar care, in esenta ei, nu ti-a pierdut simtul valorii si credinta.

Decupajele de viata, portretele, intamplarile relatate simplu, dar viu, povestile si eseurile pregatitoare fac o lectura, aparent, usoara a cartii. Dar, abia dupa ce inchizi cartea, ii intelegi mesajul fascinant. Demnitatea nu se invata intr-o lectie ce se deprinde din prima pana in ultima clipa a vietii.

Dan Puric, personalitate marcanta a culturii romanesti contemporane s-a impus nu doar ca actor si regizor de exceptie se autodefinea intr-un interviu astfel: "Priviti-ma ca pe o troita ramasa singura in Baragan. Va veni cineva sa se inchine. Nu e vorba aici de optimism, care nu e o categorie crestina, ci de nadejde."

P.S.: Daca e vre-un lucru sa-l regret ca-s in Austria voluntar EVS, este faptul ca ratez intalnirea cu Dan Puric si Cristian Pirvulescu la Baia Mare. Mi-as dori atat de mult sa ma pot imparti in ambele locuri.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

❤️𝑺𝒖𝒑𝒆𝒓𝒔𝒕𝒊𝒕̦𝒊𝒊 𝒅𝒊𝒏 𝑴𝒂𝒓𝒂𝒎𝒖𝒓𝒆𝒔̦: 𝑪𝒆 𝒔𝒆𝒎𝒏𝒊𝒇𝒊𝒄𝒂𝒕̦𝒊𝒆 𝒂𝒖 𝒗𝒊𝒔𝒆𝒍𝒆?❤️

Azi mi-am luat o palma !

funny weekend de Romania