In pas de vals spre 2012


Stiu ca la ora asta toata lumea e cu ochii in televizoare sau pe unde o mai fi pentru Concertul de anul nou de la Viena, dar nu despre asta vreau sa vorbesc acum.

Vreau sa vorbesc despre seara de Anul Nou. Ultimele 6 revelioane au fost in ordine in Milano, Zagreb, Geneva, Bruxelles, Poznan si Rotterdam.
Toate datorita Taize care pe langa faptul ca ne racorea dorinta de-a vizita una alta, venea cu un program complet pentru cele 3-4 zile petrecute intr-un cadru multicultural si spiritual si "challenging". Si anul acesta a avut loc Intalnirea Europeana de Iarna Taize, in Berlin.

Si pot sa spun ca la inceputul anului eram mai mult decat sigur c-o sa merg iar.

Ultima experienta cu revelionul in Romania, acu 8 ani n-a fost tocmai pe placul meu...


Datorita European Voluntary Service ma aflu in Austria si oarecum, trebuia, sa imi petrec atat Craciunul cat si Revelionul aici.

Craciunul a iesit brici, dar de rev imi era groaza... ca va urma o banala petrecere(chef), fara sare si piper, pur si simplu muzica si bautura.

Satul in care stam, e cam pe la mijlocul munteului, e cam aceeasi distanta pana-n varf sau pana in valea innului, in Innsbruck.

De revelion orasul Innsbruck e inchis, ca o fortareata, cu politie la toate intrarile in oras care te verifica de alcool si alea alea. Dar partea faina e ca pe toate strazile, stradutele, e plin de lume, chioscuri cu vin fiert sau alte bauturi, concerte in toate colturile orasului si focuri de artificii peste tot.

Am avut de ales in a merge sa intampinam anul nou, jos in oras sau... sus pe munte.
Am ales muntele si am mers la baza partiei muttereralm.

Aici a nins vreo 2 saptamani, deci e zapada imensa, dar culmea, noaptea trecuta a plouat. Ploaia nu a stricat peisajul de iarna chiar deloc, zapada fiind prea mare.

Am ajuns pe partie iar acolo era deja o petrecere. De la altitudinea respectiva se vedea toata valea innului, toate satele de pe toate dealurile si de peste tot se vedeau numai artificii care mai de care. Iar noi eram de-asupra lor.

Numaratoarea inversa ne-a gasit pe toti imbratisati dar in acelasi timp pregatiti sa sarim pe sampanii :))

Prima jumatate de ora din 2012 a fost pe ritm de vals. Toti dansam prin zapada si pe ploaie, la 1500m. Schimbam perechile, ciocneam cate o sticla sau un pahar de sampanie, mai trageam cu ochiul la artificiile din vale si continuam in pasi de vals.

A fost ceva iesit din comun. Nimeni n-a facut nicio poza azi-noapte dar nici nu ne trebuie... cred ca nu vom uita prea curand.

Pot spune ca am intrat in 2012 foarte foarte bucuros, impresionat si increzator...

Postări populare