In pas de vals spre 2012


Stiu ca la ora asta toata lumea e cu ochii in televizoare sau pe unde o mai fi pentru Concertul de anul nou de la Viena, dar nu despre asta vreau sa vorbesc acum.

Vreau sa vorbesc despre seara de Anul Nou. Ultimele 6 revelioane au fost in ordine in Milano, Zagreb, Geneva, Bruxelles, Poznan si Rotterdam.
Toate datorita Taize care pe langa faptul ca ne racorea dorinta de-a vizita una alta, venea cu un program complet pentru cele 3-4 zile petrecute intr-un cadru multicultural si spiritual si "challenging". Si anul acesta a avut loc Intalnirea Europeana de Iarna Taize, in Berlin.

Si pot sa spun ca la inceputul anului eram mai mult decat sigur c-o sa merg iar.

Ultima experienta cu revelionul in Romania, acu 8 ani n-a fost tocmai pe placul meu...


Datorita European Voluntary Service ma aflu in Austria si oarecum, trebuia, sa imi petrec atat Craciunul cat si Revelionul aici.

Craciunul a iesit brici, dar de rev imi era groaza... ca va urma o banala petrecere(chef), fara sare si piper, pur si simplu muzica si bautura.

Satul in care stam, e cam pe la mijlocul munteului, e cam aceeasi distanta pana-n varf sau pana in valea innului, in Innsbruck.

De revelion orasul Innsbruck e inchis, ca o fortareata, cu politie la toate intrarile in oras care te verifica de alcool si alea alea. Dar partea faina e ca pe toate strazile, stradutele, e plin de lume, chioscuri cu vin fiert sau alte bauturi, concerte in toate colturile orasului si focuri de artificii peste tot.

Am avut de ales in a merge sa intampinam anul nou, jos in oras sau... sus pe munte.
Am ales muntele si am mers la baza partiei muttereralm.

Aici a nins vreo 2 saptamani, deci e zapada imensa, dar culmea, noaptea trecuta a plouat. Ploaia nu a stricat peisajul de iarna chiar deloc, zapada fiind prea mare.

Am ajuns pe partie iar acolo era deja o petrecere. De la altitudinea respectiva se vedea toata valea innului, toate satele de pe toate dealurile si de peste tot se vedeau numai artificii care mai de care. Iar noi eram de-asupra lor.

Numaratoarea inversa ne-a gasit pe toti imbratisati dar in acelasi timp pregatiti sa sarim pe sampanii :))

Prima jumatate de ora din 2012 a fost pe ritm de vals. Toti dansam prin zapada si pe ploaie, la 1500m. Schimbam perechile, ciocneam cate o sticla sau un pahar de sampanie, mai trageam cu ochiul la artificiile din vale si continuam in pasi de vals.

A fost ceva iesit din comun. Nimeni n-a facut nicio poza azi-noapte dar nici nu ne trebuie... cred ca nu vom uita prea curand.

Pot spune ca am intrat in 2012 foarte foarte bucuros, impresionat si increzator...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

❤️𝑺𝒖𝒑𝒆𝒓𝒔𝒕𝒊𝒕̦𝒊𝒊 𝒅𝒊𝒏 𝑴𝒂𝒓𝒂𝒎𝒖𝒓𝒆𝒔̦: 𝑪𝒆 𝒔𝒆𝒎𝒏𝒊𝒇𝒊𝒄𝒂𝒕̦𝒊𝒆 𝒂𝒖 𝒗𝒊𝒔𝒆𝒍𝒆?❤️

Azi mi-am luat o palma !

funny weekend de Romania