ROTAMUN - Rotaract International Model United Nations Conference


Rotaract TEAM Baia Mare pregătește cel mai mare eveniment internațional organizat vreodată la Baia Mare.

Modelul Națiunilor Unite(MUN) este o simulare academică a Națiunilor Unite ce își propune să educe participanții despre evenimentele cotidiene, dezbateri în relații internaționale, diplomație și agenda Națiunilor Unite.

Participanții joacă rolul unor diplomați ce reprezintă o țară sau o organizație într-o sesiune simulată a unui comitet de la Națiunile Unite, precum ar fi Consiliul de Securitate al Adunării Generale. Participanții se documentează despre o țară pe care o vor reprezenta ca diplomați, vor investiga problematici internaționale, dezbateri, decizii, consultații iar apoi vor identifica soluții pentru problemele globale.

Conferința este concepută pentru un numar de cca 180 participanți din peste 60 de țări diferite care vor întalni și lucra împreună cu tineri băimăreni. Participanții sunt absolvenți de Științe Politice, Drept, Studii Internaționale, Economice sau Jurnalism.

Ce li se pregătește participanților de la Baia Mare: Multiculturalism – vor cunoaște și vor lucra cu oameni care împărtășesc aceleași idei și viziuni și care trăiesc zi de zi valorile Națiunilor Unite. Întâlnire cu factori decizionali – ocazia de a-i întâlni pe cei ce sunt la baza luării deciziilor pe plan mondial. Profesionalism – conferința de la Baia Mare garantează o experiență de neuitat, dat fiind nivelul de profesionalism și calitate demonstrat. Întalnire cu diplomați – Rotaract MUN va avea privilegiul de-a fi susținut de membri ai corpului diplomatic ce vor participa la această conferință și vor oferi informații de culise foarte valoroase.

Rolul Rotary în Națiunile Unite Rotary și ONU au o istorie îndelungată de muncă împreună și împărtășirea viziunii pentru o lume a păcii. În 1942, cluburi Rotary din 21 de țări au organizat o conferință în Londra pentru a contura o viziune pentru un sistem educațional mai avansat, știință si cultură post-belică. Acel eveniment a pus bazele UNESCO. În 1945, 49 de rotarieni au mers la San Francisco și au ajutat la scrierea constituției Națiunilor Unite. Rotary și Națiunile Unite sunt într-un continuu parteneriat, o relație dezvoltată și prin programul PolioPlus și munca în agențiile Națiunilor Unite.

Rotaract MUN este un concept original ce își propune o dezvoltare pe plan internațional și din punct de vedere organizatoric. Astfel, cluburi Rotaract din 4 țări și-au exprimat dorința de-a organiza urmatoarele ediții. Acestea sunt din Italia, Austria, Republica Moldova și Ucraina.

Conceperea și dezvoltarea unui astfel de proiect au fost facilitate și de parteneriatele pe care le avem în prezent cu foarte multe cluburi din țări vecine sau chiar de peste ocean.

Site-ul conferintei: http://www.rotaractmun.org
Club Rotaract T.E.A.M. Baia Mare

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

❤️𝑺𝒖𝒑𝒆𝒓𝒔𝒕𝒊𝒕̦𝒊𝒊 𝒅𝒊𝒏 𝑴𝒂𝒓𝒂𝒎𝒖𝒓𝒆𝒔̦: 𝑪𝒆 𝒔𝒆𝒎𝒏𝒊𝒇𝒊𝒄𝒂𝒕̦𝒊𝒆 𝒂𝒖 𝒗𝒊𝒔𝒆𝒍𝒆?❤️

Azi mi-am luat o palma !

funny weekend de Romania