Caux Initiatives for Business

Da, aici in mijlocul naturii, la vreo 6 ore de mers cu masina de Mumbai, in India, in asa numitul Asia Plateau are loc odata la 2 ani una dintre cele mai mari si mai inspirationale conferinte de business din zona Asiei, sau poate chiar din lume avand in vedere prezenta unui numar mare de oameni de afaceri din SUA si Europa.

De ce este atat de retrasa locatia aceasta? E simplu. Povestea spune ca totul a inceput prin anii 50, cand aici nu era absolut nimic. Practic, din poze ne dam seama ca defapt era un singur copac, care este si acum in viata. Tot ceea ce se vede, de la copaci pana la cladiri, a fost construit de-a lungul anilor, cu multa rabdare si dedicatie de oameni dedicati pentru a aduce schimbare in lume, incepand cu Frank Bunkman, presedintele Oxford Group, Moral ReArmament sau Initiatives of Change in zilele noastre, pana la Rajmohan Gandhi, presedintele IofC pana in urma cu mai putin de 2 ani.

Tema conferintei din acest an este Cresterea Economica - Posibilitati si Provocari pentru o crestere economica sustenabila si umana.

Deja au trecut 2 zile si va pot spune ca au luat cuvantul oameni precum Directorul TATA STEEL, CEO-ul SIEMENS India, Senator din SUA care acum are proiecte impresionante in Kenya, oameni politici din guvernul Indiei etc etc..
Si nu doar c-au vorbit si au plecat, sunt aici pentru cateva zile, in care luam pranzul, cina impreuna, dimineata se face Yoga, plimbari prin natura, discutii in privat, etc etc.

Cele 3 panouri de discutii la care sunt invitatii participantii au ca teme urmatoarele:

1. Obstacolele intampinate in cresterea economica datorita proastei guvernari
2. Leadershipul inteligentei
3. Afaceri sub limita de supravietuire si telul oamenilor de afaceri.

Aici sunt cateva din notitele pe care le-am luat din timpul prezentarilor, chiar daca nu sunt ceva nou ca idee, putina discutie pe tema lor mi-a prins foarte bine.

a) O societate bazata pe valori este mai sanatoasa decat una bazata pe reguli.
b) Afacerile viitorului se vor baza pe: parteneriate, inovatie si disponibilitate
c) Trebuie sa invatam arta dezaprobarii constructive
d) Angajatii sunt un activ important al organizatiei, nu un cost pentru organizatie.
e) Diferenta dintre "Compete" si "Complete" este un singur L. Care presupune "linking", "learning" si "loving"
f) E bine sa oferim, dar cand o facem trebuie sa o facem intr-un mod care sa-i faca pe oameni sa se simta mai bine, mai importanti. Deocamdata cei mai multi oameni ofera, dar intr-un mod in care ii face pe oameni mai slabi, mai putin demni.
g) costuri mai mari nu inseamna intotdeauna o competitivitate mai redusa. ne putem pastra valorile si cand situatii mai grele apar.

Iar o poveste despre Muthurman, Director Tata Steel:

Tipul era mega preocupat de inovare si astfel tot organiza traininguri, implementa programe, aducea experti, organiza intalniri... iar la un moment-dat, managerii din subordinea lui intr-una din evaluari s-au plans spunand ca "Din cauza asa multor activitati si proiecte si idei, nu mai avem timp sa ne facem treaba noastra."
Domnul Muthuraman a primit acest feedback de la trainerii cu care lucra iar reactia lui a fost urmatoarea:
EXACT ! Nici nu vreau sa faca treaba lor obisnuita. Au suficienti oameni in subordine pentru treburile obisnuite...

P.S. : conferinta merge inainte, nu stiu ce si cat voi mai putea scrie despre ea dar cu siguranta vreau sa impartasesc cat mai mult din experienta mea cu voi.
De asemenea, am primit si cateva invitatii de la unii directori din Mumbai, New Delhi si alte zone asa ca poate nu e ultima data cand ma intalnesc cu ei in astea 3 luni cat stau aici.

P.S. 2 : un lucru amuzant ieri la deschiderea conferintei, eu fiind singurul reprezentant al Romaniei, am participat la ceremonia de aprindere a candelelor tarilor prezente. Foarte interesant. Peste 30.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Azi mi-am luat o palma !

❤️𝑺𝒖𝒑𝒆𝒓𝒔𝒕𝒊𝒕̦𝒊𝒊 𝒅𝒊𝒏 𝑴𝒂𝒓𝒂𝒎𝒖𝒓𝒆𝒔̦: 𝑪𝒆 𝒔𝒆𝒎𝒏𝒊𝒇𝒊𝒄𝒂𝒕̦𝒊𝒆 𝒂𝒖 𝒗𝒊𝒔𝒆𝒍𝒆?❤️

funny weekend de Romania