cheia pentru monarhie


Regele Mihai al Romaniei in Caux, Elvetia
Ok, Povestea spune ca azi dimineata am stat la micul dejun cu un tip din Marea Britanie... tipul e scriitor, voluntar de-o viata intreaga, are valori morale solide, isi traieste viata in concordanta cu ele...

Deci tipul merita tot respectul si atentia mea. Venind vorba de tara de provenienta, la masa mai erau oameni din Norvegia si Uganda. Practic, eu eram singurul dintr-o tara in care forma de guvernamant nu e monarhia.

Ne-am amuzat toti un pic de treaba asta, dar rapid s-a adus in discutie un alt subiect: "Stii ca Regele Mihai este un apropiat al organizatiei noastre, nu ?" Evident ca stiam.
Apoi a urmat a 2-a intrebare: "Ce parere ai tu despre monarhie?" :)) Well... aici credeam c-am dat-o in bara... dar nici ei n-aveau o parere mai buna asa ca a fost ok. Am spus ca mi s-ar parea sensibil mai logic ca pe post de marioneta, ca reprezentant, simbol al tarii sa fie un rege, crescut, educat, pregatit pt postura respectiva toata viata, decat un presedinte, un politician, un om cu ambitii(cine stie de unde venite) pentru a ocupa o pozitie precum cea de presedinte si compromis de-a lungul campaniilor electorale.(spaguind electoratul cu periute de dinti, ulei si faina, 50 lei pe cap de vita furajata cu stampila unde trebuie, etc... - asta n-am mai zis :)) )

Toata lumea parea de aceeasi parere, deci am scapat usor :)) Cu exceptia ca nu s-a putut abtine norvegianu sa nu mentioneze subtil ca in Norvegia nu sta toata lumea sa pupe mana si picioarele casei regale cum fac englezii :))

Ok, partea interesanta vine insa acum, cand lucrurile chiar au devenit foarte serioase, iar tipul din Londra m-a intrebat daca vreau sa aflu povestea/intalnirea lui cu Regele Mihai al Romaniei.
Eram foarte curios, trebuie sa recunosc.

Povestea v-o spun pe scurt si se rezuma la faptul ca, pe langa cele nenumarate vizite in Caux, Elvetia, Regele Mihai(click pe poza de mai sus) a fost gazduit la casa de oaspeti a organizatiei Moral Re-armament din Londra, administrata de acest domn cu care stateam la micul dejun.
Vizita a avut loc prin anul 1976 sau ceva de genu si imi povestea cu ochii zglobii si mari de tot cum s-a trezit el intr-o dimineata si a raspuns la telefon si a auzit "Buna dimineata, sunt printesa Margareta iar tatal meu se va afla intr-o vizita la Londra, ar putea fi gazduit la dumneavoastra?"
Perioada in care a fost gazduit la Londra era in preajma zilei de nastere a regelui si nu stiau ce sa-i dea in dar... agitatie mare...
Apoi la una din intalnirile regelui Romaniei cu regina Angliei tipul a fost sofer-ul celor 3 printese iar spre seara familia regala a dorit sa vada un film si au fost invitati si soferii... cu 2-3 randuri mai in spate decat familia regala...

Ok... povestea pe scurt asta e... dar ce m-a impresionat a fost faptul ca tipul imi povestea toate astea cu lacrimi in ochi, impresionat de onoarea ce o avuse de-a fi gazda regelui! Era uluit de tot ceea ce i s-a intamplat, de faptul ca a stat la 3 randuri in spatele reginei angliei, in casa ei, si s-a uitat la film. Era super entuziasmat. Daca nu-mi zicea ca s-a intamplat acu vreo 35 de ani, puteam sa jur ca s-a intamplat anul trecut. Vorbea atat de frumos la adresa regelui, imi povestea mie, ma invata pe mine, prin simpla lui stare de spirit cum ar trebui sa respect si sa ma comport chiar si cand doar ma gandesc la Regele Romaniei.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

❤️𝑺𝒖𝒑𝒆𝒓𝒔𝒕𝒊𝒕̦𝒊𝒊 𝒅𝒊𝒏 𝑴𝒂𝒓𝒂𝒎𝒖𝒓𝒆𝒔̦: 𝑪𝒆 𝒔𝒆𝒎𝒏𝒊𝒇𝒊𝒄𝒂𝒕̦𝒊𝒆 𝒂𝒖 𝒗𝒊𝒔𝒆𝒍𝒆?❤️

Azi mi-am luat o palma !

funny weekend de Romania