Doneaza sange! Salveaza Vieti

La capitoul donare sange Romania nu este un exemplu pozitiv. Acest gest umanitar depinde doar de noi, cetatenii dorinici de a ne salva semenii.
Rotaract TEAM Baia Mare isi propune ca pana la finele anului 2014, Centrul de Transfuzie Sanguina Baia Mare sa recolteze cu 50% mai mult sange decat anul precedent.
Mai mult decat atat, avand in vedere ca unitatea sanitara nu poate primi donatii in bani direct, Asociatia Rotaract Club TEAM Baia Mare va realiza campanii de strangere de fonduri, donatii mai mici sau mai mari dupa puterea fiecaruia astfel incat din banii stransi sa incepem renovarea centrului si sa oferim celor care doneaza sange mai mult confort si o mai buna informare.
Contactati cu incredere reprezentantii Rotaract TEAM Baia Mare pentru mai multe detalii si eventuale parteneriate indreptate spre cauza aceasta.
Doneaza sange! Salveaza vieti!
Despre Centrul De Transfuzie Sanguina din Baia Mare:
Situat pe str. Gh. Cosbuc nr. 20/A, Baia Mare, Maramures.
Tel. : +40362808018
Program de recoltare sange donatori:
Luni – Vineri: 7:30 – 11:30
Persoanele care pot fi donatori de sange:
  • Varsta cuprinsa intre 18-62 ani
  • Greutate corporala minima a donatorului: 58 kg
  • Tensiunea arteriala: maxima sa nu depaseasca 200 mmHg iar minima 100 mmHg
  • Donatorul sa nu prezinte afectiuni de genul: boli de piele, sechele pulmonare, operatie de ulcer
  • Intervalul de timp intre doua donari de sange nu poate fi mai mic de 72 zile
Donarea de sange este un gest care nu necesita foarte multa investitie medicala, dar care poate salva vieti omenesti.
Iata 5 motive pentru care sa donezi sange:
1. Cineva are nevoie de sange o data la 3 secunde. In medie, este nevoie de 500.000 de unitati anual, in Romania. In Bucuresti, necesarul zilnic este de 1000 de unitati. Iar anul trecut doar 66% din cerere a fost acoperita. Nu exista substitut pentru sangele uman.
2. Donatorii de sange sunt adevarati eroi! De altfel, sangele donat de tine va fi descompus in mai multe componente si vei putea sa ajuti pana la 3 vieti omenesti!
3. Daca donatorii eligibili ar dona sange periodic, de la patru pana la sase ori pe an, necesarul unitatilor de sange ar fi acoperit, iar problema insuficientei unitatilor de sange ar fi de domeniul trecutului.
4. 60 % din populatie va avea nevoie de sange la un moment dat al vietii, cu toate ca doar 2% din populatie doneaza sange.
5. Este cel mai bun lucru pe care poti sa il faci!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

❤️𝑺𝒖𝒑𝒆𝒓𝒔𝒕𝒊𝒕̦𝒊𝒊 𝒅𝒊𝒏 𝑴𝒂𝒓𝒂𝒎𝒖𝒓𝒆𝒔̦: 𝑪𝒆 𝒔𝒆𝒎𝒏𝒊𝒇𝒊𝒄𝒂𝒕̦𝒊𝒆 𝒂𝒖 𝒗𝒊𝒔𝒆𝒍𝒆?❤️

Azi mi-am luat o palma !

funny weekend de Romania