declaratii politice de top... manipulatoare

Ascult Radio Romania Actualitati si Radio Romania Cultural de fiecare data cand merg cu masina. Si pentru ca nu schimb radio-ul doar pentru ca se nimereste ca un papagal politic sa faca declaratii se mai intampla sa si ascult ceea ce se spune.

Trec printr-o perioada in care sunt foarte critic si ”țâfnos” asa ca vreau sa scot in evidenta manipularea, incompetenta sau prostia ce denota din unele declaratii.

Ieri: Prim-Ministrul Romaniei, mr. Ponta spunea ”In anul 2014 au fost cu 140 000 mai putini someri ca in 2013, deci 140 000 oameni si-au gasit un loc de munca in plus”.

Induce ideea ca cea de-a 2-a afirmatie este o consecinta a primeia dar defapt este simpla tentativa de-a explica pe intelesul prostimii ceva ce nici macar el nu intelege.

Practic astea sunt 2 afirmatii separate, fiecare dintre ele facand referire la cu totul altceva. Faptul ca au fost mai putini someri nu inseamna ca au fost mai multe locuri de munca.

Este o diferenta foarte mare si m-a enervat atat de tare concluzia trasa de premier incat repet:

Mai putini someri nu inseamna mai multe locuri de munca !!! Mai ales in Romania unde somajul se calculeaza prin prisma numarului de persoane inregistrate la AJOFM ca nu au loc de munca si sunt in cautarea unui loc de munca si primesc indemnizatie de somaj...

Astfel, numarul de someri in Romania poate fi mai mic in 2014 pentru ca 140 000 oameni au plecat din tara. Sau pentru ca nu-si doresc un loc de munca. Sau pentru ca isi doresc si isi cauta fara ajutorul AJOFM sau pentru ca a trecut perioada in care au primit somajul... etc etc...

Mai mult decat atat, daca numarul locurilor de munca a crescut cu 140 000 in 2014 atunci nici nu mai conteaza in ecuatie cat e somajul. Locurile de munca sunt partea activa a economiei in ecuatia asta... somajul e componenta sociala.

Concluzia:
Un pic mai multa educatie financiar-economica este foarte necesara... ”de la gradinita pana la azilul de batrani...”

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Azi mi-am luat o palma !

❤️𝑺𝒖𝒑𝒆𝒓𝒔𝒕𝒊𝒕̦𝒊𝒊 𝒅𝒊𝒏 𝑴𝒂𝒓𝒂𝒎𝒖𝒓𝒆𝒔̦: 𝑪𝒆 𝒔𝒆𝒎𝒏𝒊𝒇𝒊𝒄𝒂𝒕̦𝒊𝒆 𝒂𝒖 𝒗𝒊𝒔𝒆𝒍𝒆?❤️

funny weekend de Romania