La mine în bucătăre uleiul nu se amestecă cu apa

Nu că ar fi apa mea stințită sau ceva, dar așa îi stă în fire să nu se amestece cu ori și cine.
La restaurantul cu 2 stele Michelin din sufrageria mea am fost contractat într-o prea frumoasă după amiază de toamnă să gătesc o cină de afaceri pentru două persoane. Pe semne că încheiaseră un deal foarte important, precum toate cele ce se parafează în metropola băimăreană, așa că așteptările erau foarte mari iar eu aveam și mai mari pretenții de la mine însumi.

Nu te poți apuca de gătit dacă nu ești sigur că vei impresiona musafirii cu un gust desăvârșit, rafinat, extrem de autentic și în același timp ne mai întâlnit. Ce m-a debusolat total a fost faptul că unul dintre cei doi invitați la cină este tocmai Sir Ken Robinson, un personaj extrem de popular și un vizionar în domeniul educației, un critic vehement al sistemului educațional actual dar în același timp un om care vine și cu soluții palpabile pentru reformarea acestuia. Pe semne că se întâlnise cu Liviu Marian Pop, Ministrul Educației să discute despre manualul de sport, idee ce-l lăsase fără cuvinte pe favoritul meu.
Am fugit repede la seiful din casa mea, unde îmi țin secret rețetarul top chef și am analizat cu grijă opțiunile. Desigur, eram foarte relaxat știind că pot în orice moment să-mi cer scuze anticipat dacă decizia luată anterior nu era cea pe placul musafirilor.
Nu dețineam informațiile despre apetitul celor doi dar eram convins că după o zi de muncă asiduă este recomandat un meniu cu mai multe feluri.
M-am suflecat la mânici până la genunche și m-am apucat de gătit. Totul a fost pus la punct până la cele mai mici detalii.
Totul era pregătit să iasă din bucătărie ca o mitralieră, aromele și preparatele mele să îi țină lipiți de scaun până la miez de noapte dacă e cazul.
Pomelnicul sună cam așa: orez expandat amestecat cu alge, cremă de vinete cu sardină, cremă de dovleac cu cepuță, smochină friptă cu chips din sweet potato, stridie cu iaurt și mango, scoici, salată de roșii cu sos de dovleac, bucăți de pește crud, marinate, aromate cu coriandru și lime, salată de paste cu brânză proaspătă, gălbenuș cu linte și ciuperci de munte, orez cu lime și rozmarin, ton cu ciuperci, potârniche cu patru feluri de ciuperci, smochine confiate în sirop de coacăze și înghețată din brânză de capră la desert, totul fără aditivi și conservanți.
Mă simțeam pregătit să etalez întreg meniul în fața celor doi dar parcă ceva nu era așa cum îmi doream. Lipsea ceva. Nelipsit de altfel.
După o lungă meditație mi s-a aprins beculețul: lipsea pâinea de casă. Nimic nu mă întrece la copt pâine de Maramureș așa că trebuia să fie pe centrul mesei. Mai ales că aveam și un maramureșan la masă. Și sare. Sarea trebuia să fie lângă pâinea călduță. Și parcă tot mai lipsea ceva. Atunci am apelat la asul din mânecă: presa de ulei YODA HOME PRO!
Asta a fost cea mai deșteaptă mișcare. Pentru că o luasem din Magazinul profistore.ro cu puțin timp în urmă și chiar din prima zi am știut că gustul uleiurilor rafinate pe care le pot produce cu această presă mă va salva și în cele mai sensibile situații.
Astfel că lână pita caldă și sare am pus un degetar de ulei de dovleac presat la rece care a pus punctul pe i în acea seară la cina de afaceri pentru că uleiul de dovleac este un produs folosit încă din cele mai vechi timpuri datorită  calităților sale curative dar și pentru că între efectele sale mai puțin cunoscute sunt și reglarea producerii de insulină și creșterea potenței masculine sau reglarea menstruației.
Am scris acest articol la provocarea din concursul SuperBlog2017 și proba oferită de Yoda mi-a zgândărit imaginația încât o bună parte din aceste rânduri sunt un pamflet dar nu este nimic mai real decât gândul ce mă bate în permanență să îmi cumpăr pe bune o presă de ulei la rece.

Evoluția culturală și socială ne-a rafinat până și gusturile, ceea ce nu e tocmai un lucru bun.
Trăim în secolul vitezei, unde foarte mulți factori perturbatori ne-au dus la pierderea instinctului și a capacității noastre de a mânca sănătos și corect. De multe ori, mâncarea omului modern este industrializată, plină de chimicale și dezechilibrată din punct de vedere nutrițional! Confortul se transpune în junk food și într-un fel de… anestezie a gustului.
Găsim la „raft” de toate pentru toți, dar cât sunt de sănătoase pentru noi, pentru copiii noștri?
În prezent, până și tehnologia procesării uleiului a evoluat extrem de mult, însă, din păcate, nu în favoarea sănătății noastre. Uleiul pe care îl achiziționăm din comerț conține o mulțime de aditivi și conservanți. Acestea fac uleiul să reziste pentru mai mult timp, însă sunt deosebit de dăunătoare pentru organismul nostru.
YODA este puntea între cotidianul zgomotos și echilibrul în nutriție, între tehnologie și sănătate, între perfecțiunea gustului și mâncarea sănătoasă!
Gătește ca un adevărat profesionist și descoperă armonia delicioasă a gusturilor desăvârșite!
Sănătatea este tributul pe care îl plătim pentru așa-zisa viață modernă, așa-zisul confort. Hai să corectăm acest lucru și primul pas poate fi YODA!

Presa de ulei YODA îți oferă cel mai pur ulei! Bucură-te de natură în casa ta, bucură-te de sănătate într-un mod rafinat!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

❤️𝑺𝒖𝒑𝒆𝒓𝒔𝒕𝒊𝒕̦𝒊𝒊 𝒅𝒊𝒏 𝑴𝒂𝒓𝒂𝒎𝒖𝒓𝒆𝒔̦: 𝑪𝒆 𝒔𝒆𝒎𝒏𝒊𝒇𝒊𝒄𝒂𝒕̦𝒊𝒆 𝒂𝒖 𝒗𝒊𝒔𝒆𝒍𝒆?❤️

Azi mi-am luat o palma !

funny weekend de Romania