La mine în bucătăre uleiul nu se amestecă cu apa
Nu că ar fi apa mea
stințită sau ceva, dar așa îi stă în fire să nu se amestece cu ori și cine.
La restaurantul cu 2
stele Michelin din sufrageria mea am fost contractat într-o prea frumoasă după
amiază de toamnă să gătesc o cină de afaceri pentru două persoane. Pe semne că
încheiaseră un deal foarte important, precum toate cele ce se parafează în
metropola băimăreană, așa că așteptările erau foarte mari iar eu aveam și mai
mari pretenții de la mine însumi.
Nu te poți apuca de gătit
dacă nu ești sigur că vei impresiona musafirii cu un gust desăvârșit, rafinat,
extrem de autentic și în același timp ne mai întâlnit. Ce m-a debusolat total a
fost faptul că unul dintre cei doi invitați la cină este tocmai Sir Ken
Robinson, un personaj extrem de popular și un vizionar în domeniul educației,
un critic vehement al sistemului educațional actual dar în același timp un om
care vine și cu soluții palpabile pentru reformarea acestuia. Pe semne că se
întâlnise cu Liviu Marian Pop, Ministrul Educației să discute despre manualul
de sport, idee ce-l lăsase fără cuvinte pe favoritul meu.
Am fugit repede la seiful
din casa mea, unde îmi țin secret rețetarul top chef și am analizat cu grijă
opțiunile. Desigur, eram foarte relaxat știind că pot în orice moment să-mi cer
scuze anticipat dacă decizia luată anterior nu era cea pe placul musafirilor.
Nu dețineam informațiile
despre apetitul celor doi dar eram convins că după o zi de muncă asiduă este
recomandat un meniu cu mai multe feluri.
M-am suflecat la mânici
până la genunche și m-am apucat de gătit. Totul a fost pus la punct până la
cele mai mici detalii.
Totul era pregătit să
iasă din bucătărie ca o mitralieră, aromele și preparatele mele să îi țină
lipiți de scaun până la miez de noapte dacă e cazul.
Pomelnicul sună cam așa:
orez expandat amestecat cu alge, cremă de vinete cu sardină, cremă de dovleac
cu cepuță, smochină friptă cu chips din sweet potato, stridie cu iaurt și
mango, scoici, salată de roșii cu sos de dovleac, bucăți de pește crud,
marinate, aromate cu coriandru și lime, salată de paste cu brânză proaspătă,
gălbenuș cu linte și ciuperci de munte, orez cu lime și rozmarin, ton cu
ciuperci, potârniche cu patru feluri de ciuperci, smochine confiate în sirop de
coacăze și înghețată din brânză de capră la desert, totul fără aditivi și conservanți.
Mă simțeam pregătit să
etalez întreg meniul în fața celor doi dar parcă ceva nu era așa cum îmi
doream. Lipsea ceva. Nelipsit de altfel.
După o lungă meditație mi
s-a aprins beculețul: lipsea pâinea de casă. Nimic nu mă întrece la copt pâine
de Maramureș așa că trebuia să fie pe centrul mesei. Mai ales că aveam și un
maramureșan la masă. Și sare. Sarea trebuia să fie lângă pâinea călduță. Și parcă tot mai lipsea ceva. Atunci am apelat la asul din mânecă: presa de ulei YODA HOME PRO!
Asta a fost cea mai deșteaptă mișcare. Pentru că o luasem din Magazinul profistore.ro cu puțin timp în urmă și chiar din prima zi am știut că gustul uleiurilor rafinate pe care le pot produce cu această presă mă va salva și în cele mai sensibile situații.
Astfel că lână pita caldă și sare am pus un degetar de ulei de dovleac presat la rece care a pus punctul pe i în acea seară la cina de afaceri pentru că uleiul de dovleac este un produs folosit încă din cele mai vechi timpuri datorită calităților sale curative dar și pentru că între efectele sale mai puțin cunoscute sunt și reglarea producerii de insulină și creșterea potenței masculine sau reglarea menstruației.
Am scris acest articol la provocarea din concursul SuperBlog2017 și proba oferită de Yoda mi-a zgândărit imaginația încât o bună parte din aceste rânduri sunt un pamflet dar nu este nimic mai real decât gândul ce mă bate în permanență să îmi cumpăr pe bune o presă de ulei la rece.
Astfel că lână pita caldă și sare am pus un degetar de ulei de dovleac presat la rece care a pus punctul pe i în acea seară la cina de afaceri pentru că uleiul de dovleac este un produs folosit încă din cele mai vechi timpuri datorită calităților sale curative dar și pentru că între efectele sale mai puțin cunoscute sunt și reglarea producerii de insulină și creșterea potenței masculine sau reglarea menstruației.
Am scris acest articol la provocarea din concursul SuperBlog2017 și proba oferită de Yoda mi-a zgândărit imaginația încât o bună parte din aceste rânduri sunt un pamflet dar nu este nimic mai real decât gândul ce mă bate în permanență să îmi cumpăr pe bune o presă de ulei la rece.
Evoluția culturală și
socială ne-a rafinat până și gusturile, ceea ce nu e tocmai un lucru bun.
Trăim în secolul vitezei,
unde foarte mulți factori perturbatori ne-au dus la pierderea instinctului și a
capacității noastre de a mânca sănătos și corect. De multe ori, mâncarea omului
modern este industrializată, plină de chimicale și dezechilibrată din punct de
vedere nutrițional! Confortul se transpune în junk food și într-un fel de…
anestezie a gustului.
Găsim la „raft” de toate
pentru toți, dar cât sunt de sănătoase pentru noi, pentru copiii noștri?
În prezent, până și
tehnologia procesării uleiului a evoluat extrem de mult, însă, din păcate, nu
în favoarea sănătății noastre. Uleiul pe care îl achiziționăm din comerț
conține o mulțime de aditivi și conservanți. Acestea fac uleiul să reziste
pentru mai mult timp, însă sunt deosebit de dăunătoare pentru organismul
nostru.
YODA este puntea între
cotidianul zgomotos și echilibrul în nutriție, între tehnologie și sănătate,
între perfecțiunea gustului și mâncarea sănătoasă!
Gătește ca un adevărat
profesionist și descoperă armonia delicioasă a gusturilor desăvârșite!
Sănătatea este tributul
pe care îl plătim pentru așa-zisa viață modernă, așa-zisul confort. Hai să
corectăm acest lucru și primul pas poate fi YODA!
Presa de ulei YODA îți
oferă cel mai pur ulei! Bucură-te de natură în casa ta, bucură-te de sănătate
într-un mod rafinat!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
hai sa comentam cu tupeu :)) - toti au dreptul sa-si expuna parerile si opiniile ! Feel Free!
join my facebook :D