Muzica, imboldul în viață

Întotdeauna mi-a plăcut să fiu înconjurat de zgomot și prea rar stau într-o încăpere fără să pornesc radioul sau televizorul sau orice altceva care să producă puțin zgomot. La fel și atunci când sunt la volan și conduc. În schimb niciodată nu am ascultat muzică pe stradă, la căști, mergând de colo colo.
Având mulți kilometri la bord, pot spune că un singur gen muzical nu e suficient. Deci nici tot ce înseamnă muzică nu se reduce la zgomot pentru minte, deși îmi place să spun foarte des asta. Având permisul de conducere de la 18 ani și făcând săptămânal naveta la București, înconjurat de fel și fel de prieteni, pot spune că am fost de la manelist, la metallist, punker, andre-ist, baladist și tot ce mai doriți voi să adăugați în această listă. Și într-un fel mă bucuram cu același entuziasm de fiecare dată când schimbam genul muzical.
Pot spune că acum m-am stabilizat pe un rock așa mai soft și muzica de la radio.
Tot călătorind prin lume am întâlnit diverși oameni care din punct de vedere profesional sunt recunoscuți și apreciați la nivel mondial. De cele mai multe ori am avut ocazia să îi cunosc personal, să purtăm discuții îndelungate și să participam la ateliere de lucru împreună. Fie că e businessman, fie că e om de cultură, manager, organizator, consultant, contabil, finanțist, etc etc toți aveau ceva surprinzător în comun: aveau o pasiune pentru muzică. Sub orice forma: dans, cântat vocal, diverse instrumente, percuție, orice, dar majoritatea aveau o pasiune pentru muzică și o relație specială cu instrumentul ales. Să nu mai vorbesc de transformarea care se petrecea în momentul în care oricare dintre ei începea să cânte: parcă pluteau.
Tot gândindu-mă la acest fenomen, pus în balanță cu faptul, nemenționat până acum, că eu sunt afon și anti-talent la orice ține de muzică și alte chestii creative, eram cumva frustrat poate, că oricât m-aș zbate eu să cresc din punct de vedere profesional, și oricât de sus aș fi, oarecum nu aș avea o componentă pe care am descoperit-o ca fiind esențială pentru orice om, așa că de câteva luni bune, am început să iau ore la tobe. Săptămânal bat tobele și de la frica și nervii că nu pot controla mâinile și picioarele așa cum aș vrea, am ajuns să mă bucur enorm de fiecare dată când mă întâlnesc cu profesorul meu și mai exersez un pic, îmi mai arată un ritm nou sau un break nou.
Ce a declanșat acea decizie de a face ceva cu gândurile mele? Păi, e simplu, totul s-a întâmplat în 5 minute. Am terminat liceul economic din Baia Mare acum 10 ani de zile dar sunt fericit că țin legătura cu o bună parte dintre profesorii mei. Într-o zi am întâlnit-o pe doamna diriginte. Din vorbă în vorbă mi-a povestit despre fiul ei, despre modul în care se dedică pentru educația lui, foarte impresionant pentru mine acest subiect, o profesoară mult mai open minded și non formală decât cea pe care o vedeam eu la ore zilnic, fiindu-mi și profesoară de matematică. Printre altele, povestindu-mi că își duce fiul la ore de tobe, s-a apucat și ea de câțiva ani de bătut și chiar a reușit să strângă o gașcă de doctori, profesori, avocați și alți profesioniști în viața de zi cu zi și pasionați de muzică ocazional, cântând chiar cu toții împreună cu diferite ocazii. Când am auzit așa ceva, în Baia Mare!, pe loc i-am cerut numărul de telefon de la profesorul ei și din următoarea săptămână m-am apucat și eu de lucru.
Pot afirma cu sinceritate că și mie muzica mi-a schimbat viața. Sunt alt om, mi-am descoperit pasiunea pentru un sunet de calitate.
Vă recomand din inimă să încercați. Orice instrument, o experiență unică! Devine un hobby în care merită investit. Tot ce am avut eu nevoie după ce am fost la câteva ore și m-am hotărât că voi continua, a fost o pereche de bețe pentru tobe. Și le-am luat rapid, online, cu eleganță de pe MagazinulTau.ro
Iar dacă tot am intrat pe un tărâm al muzicii, vreau să adaug câteva despre unul dintre producătorii de sisteme audio, EDIFIER, care are și un angajament față de comunitate, așa cum mi-aș dori ca orice firmă să îl aibe: EDIFIER oferă burse studenților de la diverse discipline de la Institutul de Tehnologie din Beijing. Programul de burse EDIFIER este și un angajament față de inovație. De asemenea, prin programul EDIFIER Angel Sound Foundation, compania îi ajută pe copiii cu deficiențe de auz să descopere puterea sunetului. Fundația a primit la lansare, din partea EDIFIER, o donație de 2 milioane de dolari, cu ajutorul cărora peste 60 de copii cu deficiențe de auz au primit implanturi cohleare.
Din 1996 până în prezent, EDIFIER a crescut de la o companie mică, axată doar pe piața din China, până la o organizație internațională importantă, cu operațiuni în America de Nord, America de Sud, Europa, Orientul Mijlociu și în regiunile Asia-Pacific. Integrată ca o companie pe verticală, EDIFIER și-a dezvoltat, prin propriul departament de cercetare și dezvoltare, secții ce fac ca un produs să fie realizat în totalitate în curtea proprie: design de produs, mase plastice, producție PCB, asamblare, serigrafie etc. Brandul EDIFIER este definit de trei concepte: pasiunea pentru sunet, pasiunea pentru design și pasiunea pentru calitate. EDIFIER își propune să devină un lider recunoscut la nivel internațional în furnizarea de soluții audio premium și să ofere cea mai bună experiență audio posibilă.
Am scris acest articol la provocarea din concursul SuperBlog2017 și mi-a trezit amintiri și emoții de neexplicat. Rock on!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

❤️𝑺𝒖𝒑𝒆𝒓𝒔𝒕𝒊𝒕̦𝒊𝒊 𝒅𝒊𝒏 𝑴𝒂𝒓𝒂𝒎𝒖𝒓𝒆𝒔̦: 𝑪𝒆 𝒔𝒆𝒎𝒏𝒊𝒇𝒊𝒄𝒂𝒕̦𝒊𝒆 𝒂𝒖 𝒗𝒊𝒔𝒆𝒍𝒆?❤️

Azi mi-am luat o palma !

funny weekend de Romania