Premiul nobel pentru pace 2017 - un mare waw!

Gala Forumului Mondial pentru Pace 2015, Baia Mare, RO
Nu este pentru prima data cand sunt extrem de socat, in cel mai pozitiv sens al cuvantului cu privire la organizatiile si cauzele pentru care lucrez voluntar. Dupa ce in aceasta vara am fost parte intr-un proiect extraordinar organizat la Beirut, in Liban pe tema "Nuclear-Free World - http://rotaractmun.org", o initiativa independenta dar o cauza mareata, azi am avut bucuria de a vedea ca Premiul Nobel pentru Pace 2017 a fost oferit campaniei Internaţionale pentru Abolirea Armelor Nucleare (ICAN), care reprezintă o coaliţie mondială de ONG-uri ce reuşit în al zecelea său an de la fondare să obţină acest premiu. 

Această coaliţie a fost premiată „pentru activitatea sa de a atrage atenţia asupra consecinţelor catastrofice umanitare ale oricărei utilizări a armamentului nuclear şi eforturile sale revoluţionare de a ajunge la o interzicere pe baza unui tratat a acestor arme“

A doua revelatie la fel de importanta pentru mine este proiectul organizat la Baia Mare in 2015: Forumul Mondial pentru Pace.

Daca atunci ne chinuiam sa atragem participanti si oameni politici din Romania, ambasadori si alte personalitati pentru a discuta impreuna cu invitati din toata lumea problematica refugiatilor din Europa, subiectul nu a prezentat interes pentru nimeni. Asta pentru ca evenimentul avea loc in luna mai 2015, cand nu aparuse inca o criza a refugiatilor, cand inca mass media nu acoperea subiectul asa cum ar fi trebuit si cand faptul ca mureau oameni pe mare nu reprezenta o problema pentru nimeni.

Doar cateva luni mai tarziu, cand vapoarele cu refugiati nu s-au mai scufundat, si mii de persoane au ajuns pe tarm si s-a creat un haos generalizat subiectul a inceput sa prinda la populatie si la politicieni. 

Sunt doar doua dintre exemplele pe care le-am trait, si ma bucur ca sunt conjurat de oameni vizionari si problematicile pe care noi le abordam sunt de interes global, relevante in prezent si in masura in care le putem cuprinde, solutiile propuse sunt duse pana la cel mai inalt nivel.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

❤️𝑺𝒖𝒑𝒆𝒓𝒔𝒕𝒊𝒕̦𝒊𝒊 𝒅𝒊𝒏 𝑴𝒂𝒓𝒂𝒎𝒖𝒓𝒆𝒔̦: 𝑪𝒆 𝒔𝒆𝒎𝒏𝒊𝒇𝒊𝒄𝒂𝒕̦𝒊𝒆 𝒂𝒖 𝒗𝒊𝒔𝒆𝒍𝒆?❤️

Azi mi-am luat o palma !

funny weekend de Romania