Ciocolata în bucate te bagă sub masă

Un citat din Barbara Johnson, critic literar american ne explică ce înseamnă o dietă echilibrată cam așa: „O dietă echilibrată înseamnă câte o prăjitură în fiecare mână”.
Pornind de la acest principiu, vreau să echilibrez acest articol de blog pornind de la provocarea editurii Rao de a-mi alege un personaj dintr-o carte pe care ei au adus-o într-o librărarie. Alegerile sunt infinite, oferta fiind foarte bogată dar eu am mers direct la țintă, la un personaj autor, cu renume și răsunet. L-am găsit fix pe raftul cu Politică, între Voiculescu și Maior. L-am ales pe Tudose.
Poate n-aș putea îmbrăca haina omului, acesta fiind unul foarte stilat, și poate nici n-aș putea respira adânc aerul pe care acesta-l expiră iar dacă aș încerca să pătrund în lumea lui și să merg prin locurile prin care acesta merge după euforicul moment al succesului nu cred că ar fi un loc unde să faci față cu ușurință, printre atâtea piedici legislative și mai ales din cauza avalanșelor de cadave din dulapurile politicii duse ani în șir în aceeași direcție.
Cartea scrisă de Mihai Tudose și publicată la editura Rao este despre Securitatea Economică în era transformărilor globale sau mai pe scurt, așa cum reiese din prefața scrisă de Florin Georgescu, prim-viceguvernatorul Băncii Naționale a României, o carte despre securitatea modernă, omenirea fiind preocupată de crize financiare, energetice, alimentare, ecologice, demografice și mai puțin de războaie, ajungând până la a pune egal între securitate modernă și securitate economică.
Nu știu câți au auzit de Mihai Tudose înainte de a fi prim-ministru al României dar a fost destul de preocupat de educația sa, specializându-se în domeniul securității prin diverse cursuri de specializare, precum cel din Bruxelles de exemplu, referitorl a controlul parlamentar al forțelor NATO sau un curs postuniversitar în domeniul securității naționale în cadrul Colegiului Superior de Securitate Națională a Serviciului Român de Informații, masterat în politici economice Europene la SNSPA. Și nu s-a oprit aici, el continuând studiile cu un curs de specialitate în SUA, la Georgetown University, privind Analiza și rezolvare Conflictelor Armate. În 2010 a obținut titlul de doctor în domeniul Științelor Militare și Informații, protecția infrastructurilor critice la ANIMV.
Poate că pe sticlă nu dă prea bine omu dar sunt curios cum se citește, așa că voi purcede cu grabă la această lectură.
Dacă tot am pătruns în lumea lui Mihai, mergând mai departe cu provocarea Rao, m-am tot gândit ce carte îi place sau ce cărți l-ar ajuta într-un moment crucial. Și tot uitându-mă prin rafturile pline ale editurii Rao am găsit cartea care va face din Tudose un carismatic politician: Rețete cu ciocolată. Ce mod mai bun de a tempera un articol despre politicieni  decât cu ciocolată?
Aceasta va fi încă o carte pe care îmi propun să o citesc din scoarță în scoarță și să mă înarmez cu aromele și dulcegăriile necesare pentru a face față oricăror provocări politice.
O listă bogată cu rețete de prăjituri cu ciocolată ce vor satisface până și cele mai pretențioase gusturi nu are cum să nu fie decât arma secretă a oricărui politician al zilelor noastre.
Fie ca gândul la gustul catifelat al negresei cu sos de ciocolată sau la o felie de Diavolo să vă pătrundă și să îmi dați iertare pentru toate păcatele pe care mi le-am făcut scriind despre hâc și hâc și alți oameni de-ai politichiei.
Desigur, acest articol a fost scris în concursul SuperBlog2017 și nu știu unde mă descurc mai bine, aici sau în bucătărie.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

❤️𝑺𝒖𝒑𝒆𝒓𝒔𝒕𝒊𝒕̦𝒊𝒊 𝒅𝒊𝒏 𝑴𝒂𝒓𝒂𝒎𝒖𝒓𝒆𝒔̦: 𝑪𝒆 𝒔𝒆𝒎𝒏𝒊𝒇𝒊𝒄𝒂𝒕̦𝒊𝒆 𝒂𝒖 𝒗𝒊𝒔𝒆𝒍𝒆?❤️

Azi mi-am luat o palma !

funny weekend de Romania