Transportul in comun, uber si taxi-urile

Facebook-ul are acel dar de a-ti aduce aminte de lucrurile frumoase postate de-a lungul timpului. Fie ele poze, filmulete, link-uri sau update-uri.
Recent mi-a sarit in ochi o postare mai veche despre ce inseamna bogatia. Iar primarul din Bogota a dat o definitie foarte foarte interesanta: "Bogatie nu este cand si saracii au masini ci atunci cand si cei bogati folosesc transportul public".
Si eu cred ca sistemele de car sharing, uber, airbnb unde imparti un apartament cu lumea cand tu nu esti acasa, sau couchsurfing sau alte modalitati de-a utiliza bunurile materiale intr-un mod cat mai eficient si a te bucura de celelalte placeri ale vietii sunt idei geniale venite de la oameni foarte deschisi la minte.
Chiar daca nu se poate compara cu cele mentionate mai sus, si taxiurile fac parte din sisteme care practic, contribuie la optimizarea transportului in comun, transportului public.
Am gasit pe site-ul TaxiBaiaMare.ro diverse informatii despre aceasta activitate de transport public in regim taxi si unele lucruri despre Baia Mare mi se par chiar foarte interesante.
De exemplu, modul de evaluare a taxiurilor care doresc sa obtina o autorizatie taxi de la Primaria Baia Mare. Pornesc cu inceputul, spunand ca in Baia Mare exista un taxi la 200 de locuitori. Conform Serviciului Transport Public, Guvernanta Corporativa din cadrul primariei Baia Mare, Maramures, 330 de transportatori sunt autorizati sa execute transport public in regim de taxi, dintre care 147 independenti(pfa, ii sau intreprinderi familiale) si 183 de societati comerciale care detin impreuna 440 de autorizatii taxi iar pe raza municipiului isi desfasoara activitatea 9 firme autorizate sa execute servicii de dispecerat taxi. Oricat m-am gandit si m-am razgandit, mie mi-au venit in minte doar 7 firme: Taxi Galant, Taxi Stoenica, USI Taxi, Taxiro, Stotax, Marataxi si Siromex dar nu stiu daca mai exista.
Ce este cu adevarat spectaculos, este modul de evaluare a celor care doresc sa obtina autorizatia. Este un formular nu foarte stufos dar foarte atent punctat. Intreaga prezentare despre Cum se obtine o autorizatie de taxi in Baia Mare o puteti citi aici iar eu preiau doar cateva pasaje: http://blog.taxibaiamare.ro/2017/11/cum-se-obtine-o-autorizatie-de-taxi-in.html
taxi baia mare
Punctaj maxim mai poti obtine doar daca ai dispecerat propriu la firma cu care aplici pentru autorizatia de taxi si daca vechimea firmei sau a soferului cu intreprindere individuala este de peste 10 ani de zile.
Portbagajul cu un volum util peste 500 de litri va fi evaluat cu maximum 20 de puncte precum si numarul de ore pe care le va petrece autovehicului in activitatea de taxi trebuie limitat la 8 ore pentru a obtine punctaj maxim 20.
Alte elemente punctate in aceasta evaluare se refera la existenta unui sistem de monitorizare GPS. posibilitatea achitarii contravalorii transportului cu cardul sau existenta unui perete despartitor intre locurile de fata si cele din spate.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

❤️𝑺𝒖𝒑𝒆𝒓𝒔𝒕𝒊𝒕̦𝒊𝒊 𝒅𝒊𝒏 𝑴𝒂𝒓𝒂𝒎𝒖𝒓𝒆𝒔̦: 𝑪𝒆 𝒔𝒆𝒎𝒏𝒊𝒇𝒊𝒄𝒂𝒕̦𝒊𝒆 𝒂𝒖 𝒗𝒊𝒔𝒆𝒍𝒆?❤️

Azi mi-am luat o palma !

funny weekend de Romania