De ce nu e bine să faceți animale cadou de Sărbători

Un animăluț de companie, mic, pufos și drăgălaș, poate părea cadoul ideal de Sărbători. În realitate, este cel mai nepotrivit dar pe care l-ați putea oferi cuiva, mai ales dacă nu discutați mai înainte cu persoana respectivă.

Animalele nu sunt cadouri! Acesta este semnalul de alarmă pe care îl trag asociațiile din întreaga lume în această perioadă. Deși simpatice și jucăușe, micuțele vietăți sunt o responsabilitate mare pentru viitorul stăpăn, iar decizia achiziționării acestora trebuie să îi aprațină în totalitate.

Articolul complet, aici: https://www.click.ro/news/national/de-ce-nu-e-bine-sa-faceti-animale-cadou-de-sarbatori

Dacă doriți să oferiți animăluțul propriului dumneavoastră copil, și vă asumați responsabilitatea îngrijirii acestuia atunci când micuțul dă bir cu fugiții, lucrurile ar trebui să fie un pic mai simple, însă tot există câteva aspecte pe care e musai să le luați în calcul. Spre exemplu, e bines ă știți că anumite specii de animale trăiesc puțin, poate chiar mai puțin de 2 ani, iar despărțirea de acestea nu este deloc ușoară. Aveți alergie la părul de animal sau la praf? Iarăși un motiv pentru a nu cumpăra un animăluț -cadou. În plus, trebuie să vă întrebați ce veți face cu animalul în timpul concediilor, dar și dacă sunteți dispus că scoateți din buzunare sume considerabile pentru tratamentul acestora în caz că se îmbolnăvesc.

Dacă în ciuda acestor piedici încă vă doriți un companion cadou, este bine să apelați doar la crescători înscriși în asociații autorizate. Evitați să cumpărați de la intermediari animale bolnave, pentru că puteți rămâne, în scurt timp, și fără bani și fără animăluț.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

❤️𝑺𝒖𝒑𝒆𝒓𝒔𝒕𝒊𝒕̦𝒊𝒊 𝒅𝒊𝒏 𝑴𝒂𝒓𝒂𝒎𝒖𝒓𝒆𝒔̦: 𝑪𝒆 𝒔𝒆𝒎𝒏𝒊𝒇𝒊𝒄𝒂𝒕̦𝒊𝒆 𝒂𝒖 𝒗𝒊𝒔𝒆𝒍𝒆?❤️

Azi mi-am luat o palma !

funny weekend de Romania