Iohannis pierde like-uri :))

Fara a pretinde ca ma pricep la politica sau ca incerc sa analizez politic situatia, un gand nu ma lasa sa dorm fara sa-l strig in gura mare.

Social Media creaza niste bule in care tot mai multi traim. Niciodata nu este o solutie sa dai unlike sau unfriend la ceva care te incomodeaza sau care are o alta parere, opinie, viziune decat a ta. Din contra, personal, sustin ideea ca in profilul de social media sa ai prieteni din diverse medii sociale si sa urmaresti pagini/surse chiar diametral opuse.

Am citit un studiu unde era subliniat faptul ca in America de exemplu, aproximativ 80% dintre votantii democrati nu au niciun prieten republican si vice versa.

Practic, social media iti confera spatiul in care sa auzi doar ce doresti. Si singur te bagi intr-o bula din care aproape ca nu mai poti iesi, pentru ca primesti doar stiri si pareri cu care esti de acord, de la persoane pe care le simpatitezi.

Daca mie imi este frica de ceva in viata este de a trai intr-o bula. O bula sociala, o realitate paralela care se contureaza atat de usor in mediul online sau prin statutul social, etc etc. Este foarte usor sa pierzi contactul cu "realitatea" iar pentru mine remediul este foarte simplu si cred ca pot sa-l recomand cu incredere: trebuie luata decizia constienta, intentionata de a aprecia, de a te abona la surse care in mod traditional sustin opinii si situatii diametral opuse cu cele cu care suntem obisnuiti.

Practic, daca vreau sa am informatii din politica, urmaresti toate partidele politice si toate sursele media si cat mai multi independenti.

Am avut o experienta cu un extremist online, oarecum cu intentii bune... era ecologist pana la ridicol... eu eram destul de implicat in proiecte eco in acea perioada, de la salvati rosia montana la let's do it romania. Practic, fara sa-mi cunoasca activitatea in domeniul Salvati Rosia Montana, doar pentru ca apreciam(ii dadusem like) paginii Rosia Montana Gold Corporation, ma tot acuza de fel si fel de lucruri. In prezent persoana respectiva a luat-o razna si este marginata de intreaga societate si nu poate colabora cu nimeni iar pentru o solutie in cele mai multe cazuri este de preferata cooperarea, dialogul, dezbaterea si cel mai important, sa cunosti situatia reala din ambele "tabere". Dintr-o bula inconjurat doar de oameni ca tine, doar de stiri ca tine, nici ca politician, nici ca ecologist, nici capitalist, nici comunist, nici ca anti/pro vaccin, nu o sa aduci o schimbare pozitiva... in cel mai bun caz iti vei impune pozitia fata de ceilalti fara a tine cont de experienta lor, de punctele lor de vedere etc etc si cu siguranta va fi o solutie proasta, iar bula se va sparge.

Nu stiu cat sens are ce am scris dar poate are si v-ati trezit si voi printr-o conjuctura sau alta ca faceti parte dintr-o bula si cand ati stat si ati ascultat pe cel din fata voastra, pe care poate l-ati considerat inamicul suprem, ati inteles ca nici dreptatea totala nu era de partea voastra nici greseala nu era doar de partea cealalta.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

❤️𝑺𝒖𝒑𝒆𝒓𝒔𝒕𝒊𝒕̦𝒊𝒊 𝒅𝒊𝒏 𝑴𝒂𝒓𝒂𝒎𝒖𝒓𝒆𝒔̦: 𝑪𝒆 𝒔𝒆𝒎𝒏𝒊𝒇𝒊𝒄𝒂𝒕̦𝒊𝒆 𝒂𝒖 𝒗𝒊𝒔𝒆𝒍𝒆?❤️

Azi mi-am luat o palma !

funny weekend de Romania