despre barbatul din Vaslui care a pierdut procesul in care cerea sa se confirme faptul ca e viu

Stirea aceasta e hilara, penibila si peste tot in mass media in zilele acestea dar singurul motiv pentru care este asa populara se datoreaza faptului ca e amuzanta si penibila in acelasi timp in sensul ca justitia din Romania poate sa dea o decizie definitiva si irevocabila prin care sa nege ceva evident.

Este evident ca omul nu e mort, a fost descoperita si povestea lui cu plecatu in Turcia si cu temerea mai mult sau mai putin reala a familiei ca este mort si descoperirea lui dupa vreo 20 de ani de la disparitie. Ba mai mult, in stirea pe care am citit-o eu, omul se plange ca din cauza certificatului de deces, nu are dreptul la ajutoare sociale si e greu sa stai pe sec in Romanica :).

Asa ca s-a adresat instantei, mai mult sau mai putin sfatuit de un expert, contestand certificatul de deces. Datorita legislatiei romanesti si cine stie cate si mai cate mii de exceptii si articole, paragrafe, modificate si rasmodificate in anii de dupa comunism si poate chiar si ceva legi ramase in viguare de pe vremea aceeas, cererea omului viu a fost respinsa si a ramas in continuare declarat mort.

E penibil, absurd, strigator la cer ca o astfel de situatie nu poate fi rezolvata in 2-3 zile in urma unor investigatii rapide de catre politie sau alte institutii.

Dar, in acelasi timp, de ce nu vedem penibilul de fiecare data cand o judecatorie decide total opusul a ceva evident? Credeti ca e prima data? Multa vi s-a si intamplat deja. Voua sau unor apropiati. Sigur stiti pe cineva care desi a depasit limita de viteza cu 50, 100 km/h poate, sau mai mult, desi exista inregistrare video, desi este evident ca a depasit limita de viteza si ca trebuie sa fie sanctionat, in urma unui proces de contestare a procesului verbal judecatorul decide ca soferul are dreptate ?

Este atat de simplu! Se intampla in fiecare zi. Si atunci trebuie sa ne punem intrebari despre cum merg treburile in tara asta. Trebuie sa ne asumam ceea ce se intampla. Sa nu fim mistocari si postaci pe facebook cu orice ocazie, fara sa analizam contextul in care traim si uite, ca in acest caz, faptul ca si noi, sau foarte multi oameni se regasesc in aceeasi situatie cu omul care traieste dar instanta a decis ca certificatul de deces nu poate fi anulat.

Trageti voi concluziile, cat mai multe, dar asta a fost prima reactie care am avut-o cand am citit stirea.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Azi mi-am luat o palma !

❤️𝑺𝒖𝒑𝒆𝒓𝒔𝒕𝒊𝒕̦𝒊𝒊 𝒅𝒊𝒏 𝑴𝒂𝒓𝒂𝒎𝒖𝒓𝒆𝒔̦: 𝑪𝒆 𝒔𝒆𝒎𝒏𝒊𝒇𝒊𝒄𝒂𝒕̦𝒊𝒆 𝒂𝒖 𝒗𝒊𝒔𝒆𝒍𝒆?❤️

funny weekend de Romania