Parerea mea. Referendum, Familie, Romania.

Personal, din motive care nu tin de logica sau o decizie pe care am luat-o, tind a crede ca in viata lucrurile au fost oranduite astfel incat casatoria sa reprezinte legatura dintre un barbat si o femeie.

Casatoria, strict acest cuvant, cred ca ar putea fi alocat si pastrat si pe viitor pentru relatia dintre un barbat si o femeie.

Chiar daca asta este ceea ce cred eu in acest moment, nu voi participa la referendum, considerand ca este o bataie de joc la adresa conceptului de consultare populara, civica si ca este o manipulare ordinara.

Coalitia pentru familie si politica romaneasca, formata din oameni si organizatii cu extrem de multe interese si care n-au prea multe in comun cu privire la ce reprezinta familia, casatoria, etc... au ajuns sa se sustina reciproc, pe principiul o mana spala pe alta, incat fiecare dintre cele 2 entitati inghit in sec si merg mai departe doar de dragul unor beneficii si interese personale la varful lor si iluzii ieftine pentru ceilalti.

A sustine o idee, nu inseamna a ingradi drepturile si libertatile altora. Nu ajuta nici ideea ta nici nu-i va schimba pe ceilalti.
Daca sustii familia, casatoria, etc... nu rezolvi nimic ingradind drepturile celorlalti, care nu se incadreaza in viziunea ta. Familia si casatoria nu vor deveni mai puternice iar cu siguranta ceilalti nu se vor conforma viziunii tale. Mai pe scurt, daca sustii familia si casatoria.... hai cu idei pozitive, hai cu solutii la problemele ei din ziua de azi... a fi impotriva homosexualilor nu inseamna a sustine familia si casatoria dintre un barbat si o femeie.

Daca sustii casatoria dintre un barbat si o femeie, oferi alternative celor care vor sa isi traiasca viata altfel... 2 barbati, 2 femei, etc... Oferindu-le alternative reale, cadru legislativ, scapi societatea de un conflict inutil intre membrii sai.

Daca sustii casatoria dintre un barbat si o femeie si votezi DA la acest referendum, inseamna ca defapt tu nu sustii nimic pozitiv, sustii doar ca o parte a societatii, care nu gandeste ca tine, trebuie sa fie marginalizata, scoasa in afara legii sau daca e posibil, eliminata total. Dai putere unor politicieni corupti sa faca abuz asupra acelor oameni care nu se incadreaza in niste norme inventate de frica si manipulare.

Pe scurt, sunt impotriva unor definitii rigide si stricte pentru termeni precum casatoria sau familia atata timp cat prin asta unii oameni, la fel de normali si de oameni ca oricare altii, au drepturile si libertatile afectate. Adica, personal as vota fara retineri o astfel de definire a casatoriei daca pentru toti ceilalti care nu se incadreaza in definitia aceasta, traditionala sa-i spunem, ar exista alternative.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

❤️𝑺𝒖𝒑𝒆𝒓𝒔𝒕𝒊𝒕̦𝒊𝒊 𝒅𝒊𝒏 𝑴𝒂𝒓𝒂𝒎𝒖𝒓𝒆𝒔̦: 𝑪𝒆 𝒔𝒆𝒎𝒏𝒊𝒇𝒊𝒄𝒂𝒕̦𝒊𝒆 𝒂𝒖 𝒗𝒊𝒔𝒆𝒍𝒆?❤️

Azi mi-am luat o palma !

funny weekend de Romania