De ce nu mă atrage pizza congelată

Nu îmi cumpăr niciodată pizza congelată de la supermarket. Asta, cu toate că fotografiile de pe cutiile de pizza arată binișor. Dar hei, voi v-ați cumpăra covrigi înghețați, pe care să-i coaceți acasă, când la fiecare colț de stradă găsești covrigi proaspeți și aburinzi?

Căci despre asta e vorba. E plin orașul de pizzerii. Chiar vedeam deunăzi un soi de sondaj pe net, în care cineva se interesa care e cea mai bună pizzerie din oraș. Iar răspunsurile au fost incredibil de variate. Arareori răspunsurile se repetau. Ceea ce e foarte bine, pentru că înseamnă că avem de unde alege. Înseamnă că nu există  singură pizzerie foarte bună și în rest numai localuri de doi bani, ci că există o reală concurență, care e în beneficiul consumatorului. Iar pizza se află la o aruncătură de băț. Pardon, la un apel telefonic distanță.

Bun, și plus că mai e și varianta să-ți faci pizza singur. Care e oarecum o pierdere de vreme, dar e cool dacă îți place să gătești sau dacă vrei să te distrezi puțin împreună cu familia. Sau, mă rog, dacă vrei să impresionezi pe cineva anume.

Ei, și atunci de ce să-ți cadă ochii pe cutia aceea umedă, înmuiată, dintr-un congelator de supermarket pe care nu l-a mai deschis nimeni de câteva zile, și să-ți cumperi o pizza care nu va fi niciodată la fel de crocantă precum una comandată sau gătită în casă? Doar pentru că întâmplător în seara aceea te aflai la supermarket și n-ai mai avut răbdare să aștepți o jumătate de oră?

Mi se pare stupid, sincer.

Bine, eu înțeleg foarte bine psihologia omului flămând. O regulă  de bază a shopping-ului este să nu mergi niciodată la cumpărături cu burta goală. Te vei trezi cu coșul plin și cu cardul sensibil mai ușor. Într-o astfel de situație-limită, e foarte posibil să cumperi chiar și porcării precum pizza congelată. Practic, e foarte posibil să cumperi orice e digerabil. Însă o vei regreta, cu siguranță, de îndată ce îți vei umple stomacul. Abia atunci îți vei da seama cât de nechibzuit ai fost și cât de manipulabil. Toate ambalajele acelea colorate frumos ți-au furat mințile. Ai fost prostul lor.

Dar nu-i nimic. Consolează-te că au mai fost și vor mai fi și alții în aceeași situație. Așază-ți toate cumpărăturile prin dulapuri și frigider, aruncă tot ce ți se pare posibil otrăvitor și pune mâna pe telefon. Iar acum comandă-ți o pizza ca lumea, de care să te bucuri cu adevărat.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

❤️𝑺𝒖𝒑𝒆𝒓𝒔𝒕𝒊𝒕̦𝒊𝒊 𝒅𝒊𝒏 𝑴𝒂𝒓𝒂𝒎𝒖𝒓𝒆𝒔̦: 𝑪𝒆 𝒔𝒆𝒎𝒏𝒊𝒇𝒊𝒄𝒂𝒕̦𝒊𝒆 𝒂𝒖 𝒗𝒊𝒔𝒆𝒍𝒆?❤️

Azi mi-am luat o palma !

funny weekend de Romania