Când faci frumos, nimic nu merge mai bine decât o pizza

Azi mă apuc de cură de slăbire. Iar. A treia (sau a patra?) oară în ultima vreme, de când încălzirea vremii m-a cam speriat. Vine primăvara și formele mele nu sunt deloc potrivite pentru haine subțiri, mici, mai mult dezvelitoare decât acoperitoare.

Acum patru zile mă apucasem de cură de slăbire a doua (sau a treia) oară. Totul a mers bine, am avut câteva zile libere, am mâncat sănătos, legume, verzituri, mâncare gătită de mama, ciocolată în cantități infime, doar cât să nu-i uit gustul. Am slăbit mai bine de un kilogram.

Ieri am avut de trecut un hop. Trebuia să vorbesc la un eveniment public și, pe cât posibil, să nu mă fac de râs. Evident, aveam emoții, mai ales că vorbitul în public nu e chiar punctul meu forte. Când văd lume multă adunată în fața mea, care se uită fix la mine și așteaptă să o hrănesc cu vorbe, mintea mea se blochează, nu îmi mai amintesc nimic, nici măcar cum mă cheamă, mă panichez, transpir etc etc. Și asta, credeți-mă, se vede.

Mi-am scris tot ce urma să spun pe o hârtie, am evidențiat cu roșu pasajele mai importante, mi-am cumpărat o mapă, am citit zeci de articole, ca să fiu cât mai bine informată. Dar tot nu mă simțeam bine. Cu câteva ore înainte de eveniment, simțeam nevoia să fac rost de puțin curaj. Opțiunea era între o sticlă de bere și niște ciocolată. M-am gândit că nu e o idee bună să mă duc la conferință cu mintea amorțită de la bere, nici cu vezica plină. Așa că am optat pentru ciocolată. Am mai găsit prin bucătărie niște biscuiți cu scorțișoară și niște cremă de lămâie. Delicioase.

Evenimentul a ieșit foarte bine. Câțiva oameni au reușit să mă facă să râd, așa că m-am destins și nu m-am blocat. Nu am vorbit eu ca un actor, dar am fost decentă și, în afară de faptul că la început am uitat să iau microfonul în mână, nu am făcut gafe.

Când totul s-a terminat, am simțit că un bolovan mi s-a luat de pe suflet. Aveam programată o ieșire în oraș cu o prietenă, care s-a anulat. Așa că am venit acasă, dar simțeam nevoia să mă recompensez cumva. Vorba prezentatorilor de la rubrica de sport, făcusem o figură frumoasă. Așa că mi-am comandat o pizza cu ciuperci și șuncă. A mers foarte bine cu berea.

Am făcut și ceva mișcare, tot dând ocol cântarului care mă aștepta plin de reproșuri în bucătărie.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Azi mi-am luat o palma !

❤️𝑺𝒖𝒑𝒆𝒓𝒔𝒕𝒊𝒕̦𝒊𝒊 𝒅𝒊𝒏 𝑴𝒂𝒓𝒂𝒎𝒖𝒓𝒆𝒔̦: 𝑪𝒆 𝒔𝒆𝒎𝒏𝒊𝒇𝒊𝒄𝒂𝒕̦𝒊𝒆 𝒂𝒖 𝒗𝒊𝒔𝒆𝒍𝒆?❤️

funny weekend de Romania