Planul Declic pentru europarlamentare

Pe lângă jobul de 8 ore pe care fiecare dintre noi, oamenii serioși, îl avem, stau la rând alte și alte joburi. Jobul de mamă sau tată, jobul de fiu sau fiică sau nepot sau nepoată, jobul de menajeră în propria casă, jobul de bucătar sau bucătăreasă pentru familie, plus cele care privesc hobby-urile noastre, pentru care de multe ori nu prea mai avem timp.

Dar, uneori, e nevoie să muncim și pentru țara noastră. Știu, sună sforăitor, pretențios, fals. Dar sunt momente în care trebuie să trecem peste grimasa pe care ne-o provoacă acest cuvânt prea uzat – patriotism – și să ne gândim serios la ceea ce ne dorim. Țara nu e un concept abstract, bun de folosit de către politicieni. Țara înseamnă familia noasră, prietenii noștri, momentele frumoase alături de ei, concediile petrecute la mare sau la munte, drumurile pe care circulăm zilnic, pensiile noastre, pentru care punem bani deoparte în fiecare lună, joburile și salariile noastre, înseamnă casa în care dormim și prețul benzinei, înseamnă micile lucruri care formează viața noastră de zi cu zi.

Problema cu țara este că uneori merge prost. Desigur, noi am vrea să mergem la vot o dată la patru ani, să ne desemnăm niște reprezentanți, iar ei să se ocupe de mersul țării încă patru ani de acum încolo. Ei, uneori acești reprezentanți sunt prost aleși, aleși de o minoritate care și-a mișcat fundul până la urna de vot atunci când a fost nevoie, în vreme ce majoritatea avea de făcut lucruri, să zicem, mai importante. Și uneori acești reprezentanți se ocupă doar de propriile interese și duc deliberat țara spre prăpastie. Ei, în astfel de momente trebuie să punem celelalte joburi ale noastre pe plan secund și să începem să muncim pentru țara noastră.

Nu știu dacă ați auzit de Declic. Declic este cea mai mare comunitate de cetățeni activi din România. Ea unește, prin legături nu doar virtuale, pe acei români, din țară și din diaspora, care vor să muncească pentru țară. Fie participând la proteste, fie semnând petiții, fie scriindu-le decidenților politici, fie plătind reclame luminoase cu mesaj civic, sau toate acestea la un loc. Ei, acum, înainte de alegerile europarlamentare de pe 26 mai, comunitatea Declic se mobilizează pentru a determina cât mai mulți oameni să meargă la vot. Din calculele celor de la Declic rezultă că există 5,5 milioane de români care nu votează la europarlamentare, dar votează la celelalte alegeri. Dacă dintre aceștia 650.000 ar merge totuși la vot, forțele pro-europene ar câștiga 3 europarlamentari în plus și ar avea majoritatea în Parlamentul European. Asta ar însemna ca 20.000 de membri ai comunității să convingă alte aproximativ 30 de persoane nehotărâte să meargă la vot pe 26 mai.

E un țel ambițios, dar nu imposibil. Pentru a ajuta mobilizatorii, există o echipă de oameni pregătiți cu sfaturi, aflată zilnic la datorie, precum și scenarii predefinite pentru conversațiile purtate la telefon sau prin mesaje text. Ceea ce ni se cere nu e greu deloc, e doar o ieșire din zona de confort, doar disponibilitatea de a vorbi cu cei din agenda noastră telefonică și de a-i convinge să meargă să voteze.
Dacă vrei să te implici, scrie la contact@declic.ro. Fă ceva pentru țara ta!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

❤️𝑺𝒖𝒑𝒆𝒓𝒔𝒕𝒊𝒕̦𝒊𝒊 𝒅𝒊𝒏 𝑴𝒂𝒓𝒂𝒎𝒖𝒓𝒆𝒔̦: 𝑪𝒆 𝒔𝒆𝒎𝒏𝒊𝒇𝒊𝒄𝒂𝒕̦𝒊𝒆 𝒂𝒖 𝒗𝒊𝒔𝒆𝒍𝒆?❤️

Azi mi-am luat o palma !

funny weekend de Romania