EURES, soluția potrivită pentru cei care își caută un job în Europa

În ultimii ani, din cauza situației economice, dar și politice din țară, tot mai mulți români aleg să plece la muncă în străinătate. Desigur, cel mai atrăgător pare spațiul european, datorită distanțelor rezonabile și a ușurinței circulației pe teritoriul Uniunii Europene.

Din păcate, însă, există și cazuri în care persoane care au dorit să își găsească un loc de muncă au fost înșelate, pentru că au apelat la persoane care s-au dovedit a fi niște escroci. Riscurile sunt mari, de la simpla pierdere a unor sume de bani, la cel de a ajunge victimă a traficului de carne vie sau de a ajunge sclav în mâinile unor patroni fără scrupule.

De aceea este recomandabil să nu ne încredem în tot felul de intermediari care ne promit marea cu sarea, ci să apelăm la căi legale și verificate de a obține un loc de muncă. EURES (European Employment Services) este o reţea de cooperare constituită din serviciile publice de ocupare a forţei de muncă şi alti membri şi parteneri. Scopul rețelei este de a facilita libera circulație a lucrătorilor în Spațiul Economie European (SEE), care include țările Uniunii Europene, Norvegia, Liechtenstein, Islanda și Elveția.

Pe site-ul http://eures.anofm.ro veți găsi oferte de muncă din toate aceste țări, precum și detalii despre fiecare job în parte. La data scrierii acestui articol, erau peste 950 de locuri de muncă vacanțe, în Spania, Portugalia, Olanda, Marea Britanie, Germania, Irlanda, Danemarca, Finlanda, Suedia, Norvegia, Slovacia, Malta și Ungaria. Se oferă informații privind jobul oferit, numărul de posturi vacante,  termenul de valabilitate al ofertei, firma angajatoare, o scurtă descriere a jobului, cerințe, limbi străine necesar a fi cunoscute, salariu, alte beneficii, modul în care trebuie să aplicați pentru job și durata contractului.

De asemenea, site-ul oferă informații utile pentru angajatorii care caută personal în țările Uniunii Europene, precum și informații legate de legislația specifică.

În ceea ce îi privește pe cei care și caută un loc de muncă, aceștia pot, de asemenea, să își creeze un cont, să își upload-eze CV-ul și să contacteze un consilier EURES.

Site-ul este ușor de folosit, oferă informații utile și, ceea ce este cel mai important, oferă siguranță. Nu este ușor să îți lași familia, prietenii și casa și să pornești pe un drum necunoscut, dar măcar dacă o faci, să fii sigur că nu vei fi ținta unor persoane certate cu legea. Cu puțină prudență, vei avea șansa unor câștiguri bune și  a unei noi vieți.

Pentru cei care raman in Baia Mare exista Joburi Baia Mare cu un blog dragut.
Pentru joburi intr-un domeniu mai dulce, avem AndanaPan.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

❤️𝑺𝒖𝒑𝒆𝒓𝒔𝒕𝒊𝒕̦𝒊𝒊 𝒅𝒊𝒏 𝑴𝒂𝒓𝒂𝒎𝒖𝒓𝒆𝒔̦: 𝑪𝒆 𝒔𝒆𝒎𝒏𝒊𝒇𝒊𝒄𝒂𝒕̦𝒊𝒆 𝒂𝒖 𝒗𝒊𝒔𝒆𝒍𝒆?❤️

Azi mi-am luat o palma !

funny weekend de Romania