Poveştile pizzei

Pizza aduce cu sine aromele Italiei, cultura acestei ţări şi o istorie care se citeşte cu sufletul la gură. 


Şi nu numai asta. Pizza este despre copilărie, despre adolescenţă, despre prieteni şi familie, despre duminici tihnite şi prânzuri grăbite la serviciu, despre băiatul sexy care o livrează acasă, despre filme şi despre cărţi.

El o cunoaşte pe ea la o pizza, lui îi place cea cu ton, ei îi place cea cu şuncă şi ciuperci. E o divergenţă minimă, în rest ei sunt perfect compatibili şi, peste câteva luni, îşi celebrează nunta la aceeaşi pizzerie.

Un alt el pleacă din România în Italia, la muncă. Se angajează la o pizzerie şi, timp de câţiva ani, fură meserie. Apoi se întoarce în ţară şi îşi deschide propria afacere, care are un succes răsunător.
O altă ea, masterandă, gurmandă, pasionată de călătorii şi literatură, scrie o lucrare de disertaţie despre livrarea pizzei.

Un el şi o ea, care cândva au fost un cuplu, ajunşi acum la bătrâneţe, se întâlnesc într-o veche pizzerie, unde amândoi au venit alături de familiile lor pentru a se bucura de un prânz liniştit. Cei doi se aşază deoparte şi deapănă amintiri. Printre ele, şi despre pizza aceea savurată în tinereţe pe plaja Mediteranei, într-o vacanţă romantică.

Un alt el, îndrăgostit şi cam „pastă” în bucătărie, găteşte singur o pizza, în aluatul căreia ascunde un inel. Felia ajunge întâmplător la el şi îi distruge un dinte. Povestea are final fericit, căci ei gestul lui i se pare drăgălaş. Ea îi plăteşte şi vizita la stomatolog.

În primul an de căsătorie, după patima lunii de miere, apar şi neînţelegerile. La un moment dat, ea, supărată că el vrea să iasă seara la o bere cu prietenii, în loc să se uite împreună la o telenovelă, comandă o pizza şi i-o trânteşte în faţă, exact ca în vechile filme cu tortul plin de frişcă. Lui i se arde pielea de pe nas, nu mai iese cu prietenii, iar peste două zile ea îi acoperă rana în curs de vindecare cu sărutări. Între timp, se uită împreună la telenovelă şi îşi propun să facă asta până la sfârşitul zilelor. Nicio şansă ca telenovela să se termine până atunci, oricum.

Pizza adună poveşti în jurul său, zi de zi. Unele sunt reale, altele sunt închipuite. La fel ca feliile de pizza din viaţa noastră. Dar toate sunt la fel de gustoase.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Azi mi-am luat o palma !

❤️𝑺𝒖𝒑𝒆𝒓𝒔𝒕𝒊𝒕̦𝒊𝒊 𝒅𝒊𝒏 𝑴𝒂𝒓𝒂𝒎𝒖𝒓𝒆𝒔̦: 𝑪𝒆 𝒔𝒆𝒎𝒏𝒊𝒇𝒊𝒄𝒂𝒕̦𝒊𝒆 𝒂𝒖 𝒗𝒊𝒔𝒆𝒍𝒆?❤️

funny weekend de Romania