❤️𝑺𝒖𝒑𝒆𝒓𝒔𝒕𝒊𝒕̦𝒊𝒊 𝒅𝒊𝒏 𝑴𝒂𝒓𝒂𝒎𝒖𝒓𝒆𝒔̦: 𝑪𝒆 𝒔𝒆𝒎𝒏𝒊𝒇𝒊𝒄𝒂𝒕̦𝒊𝒆 𝒂𝒖 𝒗𝒊𝒔𝒆𝒍𝒆?❤️


✨Superstițiile sunt vii în locuri precum Maramuresul. Frumoase, importante și interesante, aceste obiceiuri fac parte din viața localnicilor✨. 

Iată trei superstitii ce provin din acest frumos ținut pe care și tu ar trebui sa le știi: 
🍃 În Maramureș, visele au o semnificație aparte. Dacă visezi despre apa curată, se spune ca trebuie sa ai grija, insa daca visezi despre apa murdara, boala te poate paste. Focul reprezinta ingrijorarea, dar si vremea buna, pe cand un copil mic poate fi un semn al primejdiei. 
🍃 Postul este foarte important pentru oamenii din Maramureș, mai ales în Săptămâna Patimilor. Localnicii muncesc ziua, iar la venirea serii își întorc fetele către cele sfinte, mergând la biserică pentru a se ruga. Pe timpul postului, anumiți maramureseni susțin ca nu este bine sa porți haine noi sau culori aprinse, roșul de orice fel fiind strict interzis. 
🍃 In Saptamana Mare, maramuresenii nu omit sa ofere pomană pentru sufletele celor trecuti in nefiinta. În Joia Mare, cei care locuiesc în zona istorică a Maramuresului împart ouă crude oamenilor nevoiasi si aprind un foc mare în fața casei. 
Astfel, aceștia încălzesc sufletele rudelor decedate.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Azi mi-am luat o palma !

funny weekend de Romania